Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, mei 14, 2010 17:31 - Geen reacties

VUmc krijgt krediet van 246 miljoen euro voor nieuwbouw

14
mei2010

Het VU medisch centrum in Amsterdam krijgt een lening van 246 miljoen euro van een consortium van banken om de komende vier jaar bouwprojecten en investeringen te financieren. Deutsche Bank, Bank Nederlandse Gemeenten en de Rabobank verstrekken de lening.

Het grootste project is de Westflank, waar een nieuwe afdeling spoedeisende hulp komt met een opnamecapaciteit van 120 patiënten per dag. Daarmee wordt de Westflank de grootste afdeling van Nederland. Het nieuwe gebouw komt te staan ten westen van het medisch centrum en wordt in 2012 in gebruik genomen. De eerste werkzaamheden zijn inmiddels gestart. In de Westflank wordt tevens GGZ InGeest ondergebracht, voor klinische opname en ambulante zorg van patiënten met psychische problemen.

Een tweede project is de bouw van het VUmc Cancer Center Amsterdam, een polikliniek voor sneldiagnostiek oncologie. Hier komen meerdere units voor onderzoek en dagbehandeling en ruimten waar patiënten zich met hun familie terug kunnen trekken. Dit gebouw is in juli 2011 gereed. Verder wordt de intensive care-afdeling verbouwd en krijgt de ic een koppeling naar het traumacentrum en de operatiekamers. De nieuwe ic zal voldoen aan alle nieuwste eisen van (patiënt)veiligheid.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld