Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, november 16, 2012 17:54 - Geen reacties

ADIA koopt Zuiderpoort, de grootste transactie op de kantorenmarkt in 2012

16
nov2012

De Ijslandse bank SJ1 heeft haar kantoorgebouw in Gent verkocht en werd hierbij co-exclusief door Savills en DTZ, twee internationale vastgoedmakelaars, geadviseerd. Het goed telt een totaal van bijna 63,000 m² aan kantooroppervlakte en is hiermee zowat de grootste kantoortransactie in België van dit jaar.

Het kantoorgebouw bevindt zich op de G. Crommenlaan 9 langs de autosnelweg , bij het binnenkomen van de stad Gent. Het gebouw werd door het staatsfond Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) gekocht.

Het 10 verdieping hoge complex -dat uit drie gebouwen bestaat- is volledig verhuurd aan 16 huurders waarvan onder andere de Regie der Gebouwen, IBBT (Vlaamse regering), ING, de Universiteit Gent en Tele Atlas.

Volgens Gregory Martin, managing director van Savills Belux: ‘De transactie van de Zuiderpoort is de grootste verkooptransactie in België sinds 2008 van een gebouw dat verhuurd wordt voor verschillende doeleinden en met kort termijnverhuring. Gent is een populaire bestemming voor investeerders en telt vandaag de laagste leegstand in kantoorgebouwen in België, ongeveer 4,4%’.

Frédéric Van de Putte die de transactie voor DTZ bemiddelde, voegt toe: ‘Het was een extreem complexe transactie om op te zetten omdat er naast de belangen van de eigenaar en die van de koper ook een tiental bankinstellingen in de onderhandeling waren betrokken. Hierdoor is de Zuiderpoort de grootste deal van de laatste jaren in België met een tripartiet akkoord tussen de schuldeisers, de aandeelhouder en de koper.

Bron: DTZReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld