Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, mei 13, 2010 9:32 - Geen reacties

groots woningcomplex op site salons Jan Turpin

13
mei2010

NIEUWPOORT – Vier jaar nadat het gerenommeerde restaurant Salons Jan Turpin op de Albert I-laan werd afgebroken, komt er op die plaats een groot appartementencom- plex. De bouw- vergunning is goedgekeurd, binnenkort starten de voorbereidende werken.

Het was voormalig burgemeester Floribert Gheeraert die in de jaren zeventig het stijlvolle restaurant Jan Turpin onderbracht in een door architect Carl Steyaert ontworpen villa. In 1993 namen Luc en Annie Vandendries, die enkele jaren geleden het boothotel Normandie in Oostduinkerke een nieuw elan gaven, de zaak over. Ze bouwden het bekende complex verder uit tot een populaire locatie voor feesten.

In maart 2006 verkocht Vandendries het restaurant aan projectontwikkelaars en enkele maanden later werd het gesloopt. Tot op vandaag lag het terrein er braak bij, maar binnenkort zullen de voorbereidingen van start gaan om op de site, bijna één hectare groot, een appartementencomplex te bouwen.

Grotere opppervlakte
‘Het heeft allemaal wat langer geduurd dan gepland, maar daar was een goede reden voor’, vertelt Peter Taffeiren, zaakvoerder van POC Partners dat samen met KSB Bouwpromoties van de familie Stadsbader het project zal realiseren. ‘Na het afbreken van het restaurant kregen we de kans om het aanpalende gebouw, ‘Residentie Aurelia’ aan te kopen, wat de totale oppervlakte gevoelig verhoogde. Residentie Jan Turpin zal zich nu uitstrekken op de strook tussen de Albert I-laan en de Dienstweg Havengeul met enkel een park dat het complex van de havengeul zal scheiden. Een unieke locatie, met in de hogere appartementen zelfs zicht op zee.’

Er komen geen studio’s, maar men zal kunnen kiezen tussen appartementen met één tot vier slaapkamers. ‘De architectuur en het comfort staan centraal, met aandacht voor een hedendaagse invulling. Een doorsnee appartement heeft een oppervlakte tussen 90 en 110 m². De totale oppervlakte van alle appartementen samen bedraagt ruim 20.000 m²’, zegt Taffeiren.

De woongelegenheden lopen door, zodat de bewoners maximale licht- en zoninval krijgen, met zeer ruime terrassen voor- en achteraan. ‘Nog een grote troef is de nabijheid van de zee, te bereiken via de prachtige wandelpromenade langs de havengeul. Er komen verder ook ondergrondse garages en bergingen’, besluit Peter Taffeiren.

Voordelig
Immo Group-S uit Nieuwpoort staat in voor de exclusieve verkoop van de appartementen, een tweehonderdtal in totaal, zegt zaakvoerder Wolfgang Baert. ‘Een appartement met één slaapkamer heb je vanaf 205.000 euro, één met twee slaapkamers vanaf 235.000 euro en de prijs van de grotere woongelegenheden begint rond 400.000 euro. Dat is de marktprijs voor de ligging en is eigenlijk nog heel voordelig’, besluit Baert.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld