Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, april 28, 2011 20:16 - Geen reacties

Vlaming lijkt klaar om tegen 2050 compacter te wonen

28
apr2011

Kleinere woningen, geen privétuin, werken en winkelen op fietsafstand. Als we onze ruimte niet willen verkwanselen, leven we in 2050 een stuk compacter. Een enquête laat uitschijnen dat de Vlaming er klaar voor is, schrijft onder andere De Morgen.

De Vlaamse regering werkt aan een nieuw Beleidsplan Ruimte Vlaanderen en wil daarvoor de mening van de Vlamingen kennen. Honderd experts uit het maatschappelijke middenveld (ondernemingen, vakbonden, natuurorganisaties, landbouw) konden in december brainstormen over het thema. Uit hun bevindingen werd het toekomstbeeld gedistilleerd: compact, nabij en duurzaam. Het morsen met ruimte moet verleden tijd zijn.

Draagvlak
De overheid vroeg vervolgens aan duizend burgers hun mening en uit de resultaten blijkt het mee te vallen met het draagvlak voor een strakkere ruimtelijke ordening. Een ruime meerderheid (77 procent) is ervoor te vinden dat winkels, werk, sport en scholen op wandel- of fietsafstand gelegen zijn. Bijna negen op de tien keuren het idee af dat “iedereen overal moet kunnen bouwen”. Twee op de drie zijn voor overheidsregels inzake bouwen.

Positief
“Uit deze enquête leren we dat de Vlaming positief is”, zegt Mie Van den Kerchove, woordvoerster van het departement Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed (RWO), dat het beleidsplan voorbereidt. De ideeën gaan mee in de aanloop naar het beleidsplan. Eind dit jaar komen de eerste bevindingen in een groenboek. De Vlaamse minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) wil tegen het einde van de bestuursperiode de krijtlijnen trekken. Het nieuwe Beleidsplan Ruimte opstellen, is dan voor zijn opvolger.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld