Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, april 28, 2011 20:17 - 1 Reactie

3 sociale huurders in gebreke wegens inbreuk op taalbereidheid

28
apr2011

Tot nog toe zijn er in Vlaanderen 3 huurders van een sociale woning in gebreke gesteld omdat ze de verplichtingen op vlak van taalbereidheid niet hadden nageleefd. Wegens blijvende tekortkoming kreeg één van deze huurders een administratieve boete opgelegd van 442 euro. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Wonen Freya Van Den Bossche(sp.a).

Sinds 1 januari 2008 gelden voor kandidaat-sociale huurders verplichtingen op vlak van taal- en inburgeringsbereidheid. Wat de taalbereidheid betreft, moeten personen die geen Nederlandstalig onderwijs volgden hun kennis van het Nederlands aantonen in een gesprek met de sociale huisvestingsmaatschappij of het Huis van het Nederlands. Als deze het nodig achten, moeten de kandidaat-sociale huurders bereid zijn een taalcursus te volgen. De betrokkenen hebben 2 jaar tijd om aan deze verplichting te voldoen.

De betrokken huurder aan wie de boete werd opgelegd, werd hierbij tevens aangemaand om alsnog binnen een redelijke termijn te voldoen aan de verplichting. “Indien dit niet het geval is, kan of zal zijn huurcontract verbroken worden. Het gaat niet op dat hij de boete zou betalen zonder aan de verplichtingen te moeten voldoen. Dit zou erop neerkomen dat men de verplichting kan afkopen”, aldus de minister.

Bron: Het Laatste Nieuws1 Comment

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Rommelaere Roland
apr 28, 2013 12:53

In onze wijk STIKT het van allochtonen die ZEKER GEEN WOORD nederlands spreken.Zijn ver na 2008 hier komen wonen.Wonen met zes gezinnen naast elkaar in evenveel NIEUWE HUIZEN.Hoe zouden zij het nodig achten om te integreren?Zij hebben ons niet nodig om te integreren,ze zijn onder elkaar met genoeg!Waar het zal eindigen weet ik niet maar het wordt erg dat zelfs de wetten niet gevolgd worden als het over allochtonen gaat!Laat het ons maar eens zijn !!!dan worden wij zeker gestraft

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld