Vastgoedplatform

Vakliteratuur en Boeken - Gepost op donderdag, januari 28, 2010 15:29 - Geen reacties

Recensie van boek ‘Van bouwvallig naar bijna nieuw, innovatief renoveren’

28
jan2010

Auteur : Arnold Lampaert

Uitgave : Garant/ Antwerpen/Apeldoorn/  oktober  2009

ISBN  978 90 441 2511 5    NUR  955 & 454

Heel kort

Nu kopen ? Nu verbouwen en renoveren ? De auteur zegt, ja, nu (2009/2010)  is de tijd gunstig. Het boek geeft op 220 bladzijden een brede informatie en vele wenken om alvast goed te starten met uw renovatieproject: hoe koop je een oud pand ? Waar moet je aandacht aan besteden ? Welke gebreken zijn ernstig, welke kwaliteiten zijn reeds voorhanden ? Op welke bepalingen moet je letten vooraleer je tot een aankoop beslist ? Waar kan je makkelijk, goed en gratis advies inwinnen ? Hoe maximaal genieten van de huidige  premies, subsidies, fiscale gunstmaatregelen, btw-vrijstellingen of -verlagingen en zoveel andere voordelen ?

Sinds september 2009 stopt de Vlaamse Overheid, mits het afsluiten van een renovatieovereenkomst, jou een rentevermindering toe van 1,5 % en de rente op hypotheekleningen staat nog steeds laag.

Denk hierbij niet alleen aan een oud huisje. Immers, er zijn tal van interessante alternatieven waar niet iedereen aan denkt. Kijk naar het ongewone. Probeer de eerste te zijn om de meest gunstige koop te doen: met de 500 tips van de auteur wordt het (bijna) kinderspel.

De boodschap is in elk geval dat het nu een goede tijd is om te handelen. De markt van oude woningen en oude leegstaande kantoren, winkels, opslagplaatsen, industriepanden raakt stilaan uitgeput, de prijzen zijn nog vrij redelijk en door werktekort in de nieuwbouw bieden vele aannemers lage prijzen voor renovatieopdrachten.

Moet je alles zelf doen ? Neen, een veel betere manier om voor weinig geld goed te renoveren is de hele renovatie zelf te organiseren. Concentreer je op het belangrijkste: de markt grondig verkennen om aan een lage prijs te kopen, veel nadenken over eenvoudige ingrepen, daarbij kleine onvolmaaktheden aanvaardend, door sommige eerder overwogen verbeterwerken niet uit te voeren, door simpele oplossingen te bedenken en misschien ook door niet-essentiële werken naar later te verschuiven.

Met deze rijk gevulde gids vol budgetvriendelijke ideeën, recht uit de praktijk, begin je in elk geval anders te denken over uw eigentijdse loft, seminariecentrum, hotel, winkel in uw watertoren of de windmolen van morgen.

Het boek bevat ook een veertigtal bijgeleverde werkdocumenten (schema’s, modelbrieven, type-overeenkomsten, tabellen met richtprijzen, nuttige webstekken, enz.) op CD-rom.

De auteur

Arnold Lampaert was na een professionele loopbaan als projectleider in een aannemersbedrijf, zaakvoerder van de bvba De Nieuwe Ruimte in Gent en kon in die periode een ruime ervaring opdoen op vlak van inkoop van oude panden en renovatie naar eigentijdse betaalbare ‘lofthuizen’. Momenteel is hij kwaliteitspeter bij het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg en lid-consulent bij de vzw Belgian Senior Consultants.

© De Nieuwe Signatuur/ Arnold Lampaert/ oktober 2009/ Sint-Amandsberg/België

Nog meer informatie over dit boek? Klik hier.Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld