Vastgoedplatform

Vakliteratuur en Boeken - Gepost op dinsdag, september 22, 2009 11:36 - 2 Reacties

Van bouwvallig naar bijna nieuw

22
sep2009

van-bouwvallig-naar-bijna-nieuwInnovatief renoveren een boek van Arnold Lampaert

Nu kopen? Nu verbouwen? Nu renoveren? Het blijft een prangende vraag voor iedereen die een eigen dak boven het hoofd wil. Het gaat om vele keuzes: stad of dorp, klein of groot, huis of appartement, oude molen of loft, met of zonder tuin, levendige of rustige buurt. Het kost behoorlijk wat geld, maar vastgoed is en blijft een goede bescherming tegen de geldontwaarding. Dit boek geeft brede informatie en vele wenken om alvast goed te starten met een renovatieproject: Hoe koop je een oud pand? Waar moet je aandacht aan besteden? Op welke bepalingen moet je letten vooraleer je tot een aankoop beslist? Denk hierbij niet alleen aan een oud huisje. Er zijn een heleboel interessante mogelijkheden en alternatieven waar niet iedereen aan denkt. Kijk naar het ongewone.
De 500 renovatietips die de auteur geeft, zijn eveneens nuttig voor wie op zoek is naar een pand voor kantoren, een winkel, een opslagplaats of een industriële ruimte.

De boodschap is elk geval dat er nu gehandeld moet worden. De markt van oude woningen en oude industriepanden raakt stilaan uitgeput, de prijzen zijn redelijk en door werktekort in de nieuwbouw bieden veel aannemers goede prijzen voor renovatieopdrachten. Moet je alles zelf doen? Neen. Een veel betere manier om voor weinig geld goed te renoveren is de hele renovatie zelf te organiseren. Concentreer je op het belangrijkste: de markt grondig verkennen om vooreen lage prijs te kopen, veel nadenken over eenvoudige ingrepen, daarbij kleine onvolmaaktheden aanvaardend door veel dingen niet te doen, door simpele oplossingen te bedenken, en misschien ook door niet-essentiële werken naar later te verschuiven.

Het boek bevat een cd-rom met tal van werkdocumenten.

Arnold Lampaert was na een professionele loopbaan als intern auditor en later als projectleider in een aannemersbedrijf, zaakvoerder van de bvba De Nieuwe Ruimte in Gent en kon in die periode een ruime ervaring opdoen op vlak van inkoop van oude panden en renovatie naar eigentijdse betaalbare ‘lofthuizen’. Momenteel is hij kwaliteitspeter bij het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg en lid-consulent bij de vzw Belgian Senior Consultants.

ISBN: 978-90-441-2511-5
Aantal blz: 220 blz. + cd-rom
Prijs: € 30,-
Uitgever: Garant-Uitgevers2 Comments

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Pim Ritzen
sep 22, 2010 2:19

Goed boek voor mensen die van plan zijn een huis om op te knappen te kopen en bereid zijn de woning grondig te verbouwen.

Hendrik Nelde
sep 29, 2010 15:54

Ook ik bezit het boek, en ja, ik ben overtuigd dat het een meerwaarde kan betekenen! Een up-to-date boek geeft meer informatie dan heel wat websites…

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld