Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, juni 1, 2010 15:04 - Geen reacties

ING voorziet daling in bouw duurdere huurwoningen

01
jun2010

De komende jaren daalt de productie van duurdere huurwoningen. Zo verwacht het ING Economisch Bureau. De daling is het gevolg van Europese regelgeving. Corporaties mogen dergelijke woningen niet meer financieren met geborgde leningen. Daardoor stijgen de rentelasten. Als corporaties niet zelf willen opdraaien voor deze kosten, dan moeten zij maandelijks € 100 extra huur vragen. De belangstelling voor deze vrijesectorhuurwoningen zal vervolgens drastisch afnemen.

‘Corporaties kunnen de renteverhoging niet inslikken. Zij hebben zelf liquiditeitskrapte. Daardoor zullen ze de hogere kosten moeten doorbelasten aan de huurder of minder investeren in nieuwbouw’, aldus Willem Meijerman, ING sectormanager public. ‘Dit gaat ten koste van toekomstige bouwprojecten en de kwaliteit van het huursegment. Daarmee gaan we precies de andere kant op dan we met z’n allen willen.’

Verder blijken corporaties op de markt van koopwoningen minder last te hebben van vraaguitval door de recessie. In 2009 herstelde vooral de verkoop van goedkope nieuwbouwwoningen. In het laatste kwartaal van 2009 lag het aantal al weer op het gemiddelde niveau van de afgelopen vijf jaar.

Bron: PropertyNLReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld