Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, juni 1, 2010 14:17 - Geen reacties

Zonnepanelen worden dit jaar 10 procent duurder

01
jun2010

Zonnepanelen worden dit jaar naar schatting 10 procent duurder als gevolg van de stijgende grondstoffenprijs. Voor een doorsnee gezinsinstallatie komt dat overeen met meerkosten van ongeveer 1.000 euro, zo melden de Concentra kranten op basis van een rondvraag bij installateurs en beroepsfederatie BelPV.

“Wij kopen onze zonnepanelen in grote volumes aan in Duitsland om ze daarna via kleinere installateurs te verdelen. Nu ook de Britten en de Duitsers energiepremies hebben ingevoerd, beginnen die inkoopprijzen na een terugval vorig jaar weer scherp te stijgen”, zegt Stephan Sollie van SK Energy in Sint-Niklaas. “Uiteindelijk zal de eindverbruiker die rekening mee moeten betalen. Een prijsstijging van 10 procent op korte termijn lijkt me realistisch.”

Silicium
Bart Bode, directeur van beroepsfederatie BelPV bevestigt het verhaal. “Alles draait om de prijs van silicium; de belangrijkste grondstof voor zonnepanelen. Sinds begin dit jaar is de vraag naar silicium enorm toegenomen. In Spanje, samen met Duitsland de belangrijkste Europese afzetmarkt voor zonnepanelen, begint de bouwactiviteit blijkbaar weer wat aan te trekken. En ook de Chinezen hebben na de windenergie nu ook de zonne-energie ontdekt.

Euro
Daarnaast speelt ook de zwakke euro ons parten. Want op de internationale grondstoffenmarkt wordt alles in dollars gerekend.”
Bode geeft particulieren die vandaag in zonnepanelen investeren daarom de raad om prijsgebonden contracten af te spreken.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld