Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, april 16, 2010 11:32 - Geen reacties

Energiezuinig renoveren kan je leren

16
apr2010

Op zondag 16 mei 2010 vindt de 13de editie van de Vlaamse Renovatiedag plaats. Voor kandidaat-verbouwers het uitgelezen moment om op één zondagnamiddag verschillende renovatieprojecten te gaan bekijken en er unieke ideeën op te doen voor hun eigen project. Hoe creëer je met een eenvoudige ingreep een schat aan ruimte? Hoe laat je meer licht binnen? Hoe zorg je ervoor dat je aftandse rijwoning een geslaagde make over krijgt?

Maar renoveren is meer dan louter esthetisch transformeren. Een renovatie is pas echt geslaagd als je tegelijkertijd ook de energieprestaties van je woning hebt opgekrikt. Een heel functioneel gegeven dus, niet aanschouwelijk en ook niet te bezichtigen op de Vlaamse renovatiedag, maar wel online, op www.renovatie2020.be.

De website www.renovatie2020.be gidst renoveerders doorheen elk van de 4 stappen die leiden naar een energiezuinigere woning:
1. de isolatie van het dak en/of de zoldervloer,
2. de vervanging van enkele beglazing door hoogrendementsglas,
3. het plaatsen van een condensatieketel of een warmtepomp,
4. andere energiebesparende maatregelen: muurisolatie en vervanging van elektrische verwarming.

Wie op www.renovatie2020.be één (of méér) van deze 4 stappen aanklikt, krijgt op een heel overzichtelijke en praktische manier uitleg over wat de overheid voor een welbepaalde situatie adviseert, welke oplossingen voorhanden zijn om aan deze richtlijn te voldoen, waar documentatie kan worden aangevraagd, waar verdelers en plaatsers te vinden zijn, van welke steunmaatregelen kan worden genoten, en wat de geschatte kost en terugverdientijd zijn. Bovendien worden tal van referenties getoond en kan de surfer getuigenissen lezen van verbouwers die de energiebesparende stap in kwestie reeds hebben gezet.

www.renovatie2020.be werd gerealiseerd i.s.m. Recticel Insulation, Isover, Wienerberger, Viessmann, Deceuninck en het Vlaams Energieagentschap.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld