Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, april 16, 2010 11:35 - Geen reacties

dmvA ontwerpt Woon- en Zorgcentrum in groene omgeving

16
apr2010

Het Mechelse architectencollectief dmvA ontwierp onlangs een nieuw Woon- en Zorgcentrum in de groene rand rond Mechelen. Met dit voorstel voor het centrum ‘De Muze’, waarmee het bureau reeds aan hun vierde ontwerp binnen de zorgsector toe is, trachten ze het gebouw een te laten worden met zijn groene omgeving.

Het terrein voor het nieuwe woon- en zorgcentrum bevindt zich in het Vlaamse dorp Muizen, op de gronden van een voormalige fabriekssite tussen de spoorlijn Mechelen-Brussel en de Dijle. Deze plek wordt gekenmerkt door zijn ligging aan de rand van het dorp, in een perifeer landelijk gebied én door het feit dat het zich temidden van een bouwblok bevindt met uitzicht op het beemden van de Dijlevalei.

Door de aanplanting van bomen wil dmvA de bestaande fabriekssite vooreerst omvormen tot een heus park. Het ontwerpteam besloot hierbij om het woon- en zorgcentrum net temidden van dit nieuwe park in te planten. Deze groene omgeving wordt vervolgens ook verder doorgetrokken in het ontwerp van het gebouw zelf. Vooreerst wordt het woon-zorgcenturm opgebouwd rond twee grote groene patio’s die alle kamers van voldoende licht en lucht moeten verzekeren. Daarnaast kenmerkt het gebouw zich door enkele opvallende uitsnijdingen in het bouwvolume en diverse groene daken die het gebouw als het ware laten opgaan in de natuur.

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld