Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, mei 21, 2010 17:01 - Geen reacties

Brusselse vastgoedmarkt herleeft

21
mei2010

Het Brusselse gewest mag zich in de handen wrijven. Voor de eerste maanden van het jaar had het gerekend op 100 miljoen euro inkomsten uit registratierechten. Dankzij de heropleving van de vastgoedmarkt zijn het er 141 miljoen geworden.

Volgens de Brusselse minister van Begroting, Jean-Luc Vanraes (Open VLD), die het nieuws bekendmaakte op de vastgoedbeurs REALTY, is het Brusselse gewest van alle overheden in on land financieel het meest afhankelijk van de grillen van de vastgoedmarkt.

Dat komt doordat wie in Brussel werkt, vaak in de Vlaamse rand of in Waals-Brabant woont, en daar bijgevolg belastingen betaalt. Tegelijk trekt de hoofdstad veel migranten aan, die niet over grote inkomsten beschikken en dus weinig kunnen bijdragen aan de financiën van het gewest.

De inkomsten van het Brusselse gewest komen dus niet van wie er werkt, maar van belastingen op dure kantoorgebouwen. Omgerekend komt 1 euro op 8 van belastingen op vastgoed, zoals onder meer registratierechten. Enkele jaren geleden was dat nog 1 euro op de 5.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld