Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, mei 21, 2010 17:03 - Geen reacties

Feestelijke bouwstart Park Rijnbeek

21
mei2010

Deze maand is Woningstichting Venlo-Blerick gestart met de bouw van Park Rijnbeek, een hoogwaardig woongebied met diverse typen woningen en zorgwoningen in een parkachtige omgeving. Het project maakt deel uit van de totale herontwikkeling van het gebied Laaghuissingel-Rijnbeekstraat, waartoe ook de ontwikkeling van de Talentencampus behoort.

Duurzaamheid en zorg

De bouw van Park Rijnbeek is opgesplitst in twee fases. In de eerste fase worden op de oude locatie van de MAVO, gymzaal en Tuinbouwschool twee complexen gerealiseerd met de namen Markies Spinola en Hertogin Isabella. Deze zijn vernoemd naar de Spaanse regentes en markies onder wiens leiding het nooit voltooide kanaal Fossa Eugeniana in het gebied Rijnbeek werd aangelegd. Markies Spinola wordt de naam van een appartementengebouw met 41 riante woningen. Het tweede gebouw, Hertogin Isabella, is een woonzorgcomplex met 61 woningen die variëren in grootte en prijsklasse. In het gebouw komt ook een welzijnsruimte die door De Zorggroep wordt gerund. De woningen zijn zeer geschikt als bewoners nu of later zorg nodig hebben. Uit het Visiedocument WWZ van 2003 bleek dat in het stadsdeel Venlo twee grote wozoco’s nodig zijn om de toenemende vergrijzing op te vangen. Woningstichting Venlo-Blerick realiseert beide complexen, ‘Crescendo’ in Maaswaard en ‘Hertogin Isabella’ in Park Rijnbeek.

Bij de bouw van Park Rijnbeek worden moderne technieken op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing toegepast. Zo komen er onder andere warmtepompen en WTW-units in de gebouwen en worden er groendaken en energiedaken toegepast. Het thema duurzaamheid komt ook terug door de realisatie van een groen park met wandel- en fietspaden. Door beide woongebouwen te voorzien van een ondergrondse parkeerkelder, wordt het park niet ontsierd door auto’s. De eerste fase van Park Rijnbeek wordt begin 2012 afgerond. Rond die tijd start de woningstichting ook met de tweede fase, de bouw van circa 28 grondgebonden parkwoningen.

Talentencampus

Bovengenoemde woningen komen op de plek van de huidige school De Opstap te liggen. Deze verhuist in de kerstvakantie van 2011 naar de overkant van de Laaghuissingel, waar de gemeente, Stichting Fortior en Stichting Speciaal Onderwijs Noord en Midden Limburg gestart zijn met de realisatie van de Talentencampus. Naast De Opstap komen hier de scholen Hertog Reinhoud, Vijverhof en ’t Poortje. Op dit moment wordt gebouwd aan een gymzaal.

Feestelijke Bouwstart

School voor Speciaal Basisonderwijs, De Opstap, blijft de komende tijd nog de directe buurman van de bouwlocatie van Park Rijnbeek. Om de afrastering tussen school en bouwplaats te verfraaien, hebben leerlingen de afgelopen tijd kunstwerken gemaakt die in het teken staan van de Millenniumdoelen. Tijdens de officiële start van de bouw op 20 mei toonden de kinderen deze kunstwerken. In opdracht van de woningstichting hebben leerlingen daarnaast een metershoog bouwbord voor Park Rijnbeek beschilderd. Wethouder Twan Beurskens en directeurbestuurder van de woningstichting, Arnold van Hoof, gaven met de onthulling van dit bord het officiële startsein voor de bouw. Het bord is geïnspireerd op het Millenniumdoel ‘Meer mensen in een duurzaam leefmilieu’. Dit Millenniumdoel past perfect bij Park Rijnbeek, omdat duurzaamheid op ieder vlak een terugkerende factor is bij de bouw. Tijdens de onthulling van het bouwbord waren alle 96 trotse leerlingen aanwezig en lieten ballonnen op tijdens de onthulling.

Woningstichting Venlo-Blerick en de gemeente verwachten dat zowel Park Rijnbeek als de Talentencampus in 2013 helemaal gereed zijn.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld