Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, februari 13, 2009 10:12 - Geen reacties

Brussel: nieuwe ordonnantie voor sanering vervuilde gronden

Tags: ,
13
feb2009

Het Brussels parlement heeft vrijdag een nieuwe ordonnantie aangenomen met het oog op het beheer en de sanering van vervuilde gronden in het Brusselse Gewest. De nieuwe ordonnantie is bedoeld als een correctie van de ordonnantie die in 2004 werd aangenomen en enkele gebreken vertoonde. De tekst houdt onder andere een versoepeling in van de procedures voor de behandeling van de vervuiling en de te respecteren termijnen.

Net als de vorige tekst wordt er met de nieuwe ordonnantie onder andere gestreefd naar het vermijden van bodemvervuiling, het identificeren van potentiële bronnen van vervuiling en het organiseren van bodemstudies die een duidelijk beeld moeten scheppen van de aard van de bestaande vervuiling. De voornaamste bedoeling van de ordonnantie is nog steeds er voor te zorgen dat de besmette terreinen in Brussel geen ernstig risico meer vormen voor de gezondheid en de bewoners.

De nieuwe ordonnantie verduidelijkt sommige bepalingen en geeft meer informatie aan de organismen en de personen die met de pollutie te maken hebben. Ook moet de tekst de juridische veiligheid versterken inzake de verkoop van terreinen en met betrekking tot de economische activiteiten die op de betrokken gronden uitgeoefend, of zullen uitgeoefend worden.

Bron: BelgaReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld