Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, februari 10, 2010 18:23 - Geen reacties

Antwerpenaren kunnen bouwvergunning online opvolgen

10
feb2010

Antwerpenaren die een bouwvergunning aanvragen, worden voortaan sneller geholpen en blijven beter op de hoogte dankzij een handige onlinetool. Schepen voor Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout (Open Vld) stelde de tool, die op anderhalve maand tijd ruim 900 unieke hits registreerde, vandaag voor.
 
“Stad weer hip maken”
“Dankzij stadsontwikkeling en vernieuwing maken we onze stad opnieuw hip voor investeerders en jonge, iets kapitaalkrachtigere gezinnen. Zo kwamen er het voorbije decennium 30.000 Sinjoren bij”, stelt Van Campenhout. “Tegelijkertijd noteren we de laatste tien jaar ook een stijging in het aantal bouwaanvragen. In 2009 betrof dat ruim 3.000 aanvragen. Terwijl de crisis overal een daling van elf procent veroorzaakte, bleven we in Antwerpen status quo.”
 
Wachttijd gedaald
Hoewel het aantal aanvragen sterk toenam, daalde de wachttijd aanzienlijk. “Sinds de ontvoogding door Vlaanderen in september 2008 is de stad zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van de bouwaanvragen. Met succes”, stelt Van Campenhout. Tterwijl onze diensten in 2007 nog 82,5 kalenderdagen nodig hadden voor een ‘gewone’ bouwvergunning is dat vorig jaar gezakt naar 52,5 dagen. Voor aanvragen met openbaar onderzoek daalde de wachttijd in drie jaar van 92 dagen naar 82,5 dagen.”

Klantvriendelijkheid
Tot slot ging ook de klantvriendelijkheid er op vooruit. “Via een handige internettool kan iedereen thuis volgen hoe ver de behandeling van de bouwaanvraag gevorderd is. Indien het slecht dreigt af te lopen, kan de betrokkene daar veel sneller op inspelen en samen met de architect en de stadsdiensten een oplossing zoeken”, klinkt het. (belga/svm)

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld