Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, maart 9, 2010 16:46 - Geen reacties

Zonnepanelen zonder subsidie verlieslatend

09
mrt2010

Zonder subsidies kunnen de investeringen in zonnepanelen en warmtepompen nooit binnen de 20 jaar terugverdiend worden. Dit blijkt uit een onderzoek van enkele laatstejaarsstudenten van de Xios Hogeschool Limburg. Dat meldt Het Belang van Limburg. Bij sectorfederatie BelPV houdt men vol dat standaard zonnepanelen in ons land wel degelijk binnen zes jaar kunnen terugverdiend worden, zo staat in Het Laatste Nieuws te lezen.

“Als de subsidie nu wegvalt, is de huidige generatie zonnepanelen verlieslatend”, luidt het. Volgens de studie wordt de terugverdientijd van zonnepanelen ook veel te rooskleurig voorgesteld.” De sector publiceert advertenties waarin gesproken wordt van acht jaar terugverdientijd. Onder meer door allerlei kosten in de marge is een termijn van twaalf jaar veel realistischer, al hangt het van project tot project af.”

Ligging
De studie raadt geïnteresseerden aan om goed na te gaan of zonnepanelen wel de juiste oplossing zijn voor hun woning en rekening te houden met de ligging ten opzichte van de zon en de mogelijke elektriciteitsopbrengst van de installatie.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld