Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, maart 9, 2010 16:34 - Geen reacties

Ruim helft bouwbedrijven wil dit jaar aanwerven

09
mrt2010

De crisis heeft de activiteiten in de bouwsector vorig jaar wel sterk doen terugvallen, maar dat heeft niet geleid tot een golf van ontslagen in de sector. Dit jaar wil zelfs iets meer dan de helft van de bouwbedrijven nieuwe mensen aanwerven. Dat besluit de Confederatie Bouw dinsdag uit een online-enquête bij een duizendtal bouwbedrijven.

De Confederatie Bouw schat dat de sector vorig jaar maximaal 3.000 banen verloor op een totaal van meer dan 200.000 arbeiders en bedienden. Dat is zowat 1,5 procent, terwijl de activiteit met 4,5 procent achteruitging. “Bovendien waren er de jaren voordien steeds meer dan 10.000 aanwervingen”, benadrukt men bij de Confederatie Bouw.

Dit jaar is 53 procent van de bouwbedrijven van plan personeel aan te werven, zowel om vertrekkers te vervangen als voor uitbreiding. Zeventien procent verwacht mogelijk mensen te moeten ontslaan. “Er zijn dus nog jobs, en de bouwsector werft ook in crisistijd aan”, zegt Robert de Mûelenaere, de gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Het blijft in de bouw echter een probleem om de juiste mensen te vinden. Driekwart van de bouwbedrijven geeft aan moeilijkheden te ondervinden bij het aanwerven. “De bestaande vacatures kunnen niet worden ingevuld omdat te weinig kandidaten zich aanbieden of omdat ze niet de juiste kwalificaties of ervaring hebben”, luidt het.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld