Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, augustus 13, 2009 15:53 - Geen reacties

Woningcorporaties profiteren niet optimaal van groene leningen

13
aug2009

Woningcorporaties zijn nog onvoldoende bekend met groene leningen met een lage rente. Corporaties die deze leningen afnemen kunnen enkele tonnen per jaar aan rente besparen.
De Groningse corporatie Wold & Waard Woonservice heeft voor zijn dochteronderneming WW4energy een aanvraag ingediend voor een groene lening. Het geld is nodig om een duurzaam energiesysteem aan te leggen in een woonzorgcentrum in Zuidhorn. De kosten bedragen 2,1 miljoenen euro en dat is veel meer dan bij een regulier energiestelsel. Een deel van de lening bij Rabobank is regulier en een deel is groen. Over de groene lening wordt 1% minder rente betaald, en dat scheelt per jaar 18.000 euro aan rentelasten. Over tien jaar scheelt dat dus bijna twee ton. Een groene lening wordt pas toegekend als SenterNovem een groenverklaring heeft verstrekt.

Anton Duijnhouwer, coördinator voor het afgeven van groenverklaringen, verklaart dat hij van de 400 corporaties er tien tot vijftien vaak tegenkomt. Harold Bontius, verbonden aan de corporatie Portaal, verklaart dat voor de aanvraag informatie moet worden verstrekt over het bestek, bouwmaterialen en bouwtekeningen. Punten kunnen worden verworven via bijvoorbeeld FCS-hout, waterbesparende voorzieningen en demontabele verbindingen.

Bron: Aedes MagazineReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld