Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, augustus 13, 2009 15:57 - Geen reacties

Belgische huizen te duur voor Nederlanders

13
aug2009

In de eerste helft van dit jaar is een kwart minder Nederlanders in onze grensgemeenten komen wonen. De woning- en grondprijzen liggen ook voor Nederlanders te hoog. “In crisistijd krijgt ‘mooier wonen’ een klap. Wonen over de grens is zo’n sociale verbetering en die stap zetten jonge Nederlandse gezinnen nu niet”, zegt demograaf Jan Latten van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In onze grensgemeenten bevestigen ze de terugval van Nederlandse huizenkopers.

“Huizen van 250.000 euro raken niet meer verkocht”, zeggen ze op de dienst bevolking in Lommel. “Nederlanders trekken meer landinwaarts, naar Ham bijvoorbeeld. Dat was enkele jaren geleden ondenkbaar.” Ook in Hechtel-Eksel vestigen zich Nederlanders. Maar ze wonen niet op immense bouwgronden, wel op lapjes van zo’n 5 are. “In een nieuwe woonwijk in Eksel wordt de P. Nagelmakersstraat bijna uitsluitend door Nederlanders bewoond”, zeggen ze op de gemeente.

In onze provincie wonen al bijna 40.000 Nederlanders. Jaarlijks komen er gemiddeld 3.000 bij. In 2009 zal dit aantal fors lager liggen. In Voeren hadden ze in juni nog geen enkele Nederlander geregistreerd.

Ook in Kinrooi ligt het aantal dossiers lager: “Er zijn steeds minder Nederlanders die naar onze gemeente komen.” De Nederlandse demograaf Jan Latten treedt dit bij: “Ook in Nederland zelf nemen verhuizingen af. Blijf zitten waar je zit, is het devies.”

Bron: Het Belang van LimburgReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld