Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, augustus 13, 2009 15:51 - Geen reacties

Huurprijs woning moet op affiche

13
aug2009

Het stadsbestuur van Eeklo wil eigenaars van woningen en zakenkantoren stimuleren om bij het verhuren van een woning altijd de huurprijs op de affiche te vermelden. Dat is wettelijk verplicht, maar gebeurt niet altijd.

Wie een woning verhuurt en dat afficheert, moet op die affiche altijd de huurprijs per maand vermelden. Volgens oppositielid Christophe De Waele (Open Vld) pas je als verhuurder best op, want de stad wil daar nu iets aan doen. “Het schepencollege besliste om een ambtenaar op pad te sturen en boetes te geven aan wie de huurprijs niet op het aanplakbiljet vermeldt zoals het moet. Zodra het reglement goedgekeurd is in de gemeentelijke administratieve sancties, kunnen boetes van 50 tot 200 euro uitgeschreven worden.”

Burgemeester Koen Loete (CD&V) relativeert de klopjacht. “We willen hier vooral preventief optreden en de eigenaars en de zakenkantoren motiveren om de wet na te leven”, zegt burgemeester Loete. “De geldelijke sanctie is maar het ultieme middel als er op ons eenvoudig verzoek manifest niet wordt ingegaan.”

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld