Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, juni 17, 2010 17:05 - Geen reacties

Woningcorporaties kunnen starters helpen

17
jun2010

Minister Eimert van Middelkoop (Wonen) roept de woningcorporaties op hun best te doen om starters op de woningmarkt aan betaalbare koopwoningen te helpen. Mensen die hun eerste huis kopen, kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken.

Dat heeft Van Middelkoop woensdag geschreven aan de Tweede Kamer. Woningcorporaties kunnen woningen bouwen die zijn bestemd voor beginners op de woningmarkt en huurwoningen verkopen, al dan niet met korting. Dat is niet alleen van belang voor de starters zelf, maar ook voor doorstroming op de woningmarkt.

Van de vereniging van woningcorporaties Aedes heeft Van Middelkoop te horen gekregen dat ze de boodschap aan de corporaties over zal brengen. Zelf heeft de demissionaire bewindsman geen geld meer voor twee regelingen om de verkoop een duwtje in de rug te geven. Door de grote belangstelling zijn de potjes voor de koopsubsidie en startersleningen eerder leeg dan verwacht.

Gemeenten

Gemeenten kunnen deze leningen nog wel verstrekken, maar moeten nu zelf alle kosten dragen. Tot nu toe vergoedde het Rijk de helft. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting gaat na of gemeenten er wel trek in hebben om de startersleningen te blijven geven. Aanvragen die na 25 mei zijn ingediend, komen op de plank te liggen tot hier duidelijkheid over is.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld