Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, juni 17, 2010 17:03 - Geen reacties

Bouwsector moet faalkosten niet zomaar accepteren

17
jun2010

Binnen de bouwsector is het gebruikelijk om faalkosten in te calculeren. Faalkosten ontstaan als gevolg van inefficiënt en ineffectief werken. Door deze fouten vooraf te accepteren is er geen stimulans om ze te verbeteren.
Bouwen wordt gezien als een fysiek proces waar logistiek een noodzakelijke bijdrage aan moet leveren. Misschien is het beter als een omgekeerde benadering wordt gehanteerd: bouwen is een logistiek proces waar het fysieke deel een belangrijke bijdrage aan levert. De sector voelt geen noodzaak om de logistiek te verbeteren, want vergeleken met andere sectoren is er minder hygiënedruk en regelgeving. Bovendien worden materialen gebruikt die niet kunnen bederven en dus niet bliksemsnel op de plaats van bestemming hoeven te komen. Daarnaast kenmerkt het bouwproces zich door projectmatig werken op diverse plekken met wisselende partners.

TLN en Bouwend Nederland erkennen dat de faalkosten gereduceerd kunnen worden door partijen in een vroeg stadium van het bouwproces samen te brengen. TLN overlegt met Bouwend Nederland, EVO, TU Delft, TNO en Hogeschool Rotterdam om samen de bouwlogistiek om te vormen.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld