Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, juni 17, 2010 17:07 - Geen reacties

Grond Amerikaanse ambassade overgedragen

17
jun2010

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag draagt morgen het stuk grond bij Wassenaar waar de nieuwe Amerikaanse ambassade gebouwd gaat worden, over aan de Amerikaanse ambassadeurFay Hartog Levin.

Het gaat om een perceel van 4 hectare aan de Waalsdorperlaan in Wassenaar. Van Aartsen en Hartog Levin ondertekenen morgenochtend op het Haagse stadhuis de leveringsakte. Dat heeft de gemeente Den Haag vandaag gemeld.

In 2008 hebben de gemeente Den Haag en de Verenigde Staten een ruilovereenkomst gesloten over de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade uit de Haagse binnenstad. De Amerikaanse ambassade bevindt zich nu aan het Lange Voorhout, midden in het centrum (zie foto). Op deze locatie is het lastig om alle strenge veiligheidsmaatregelen in te passen die de afgelopen jaren van kracht zijn. Bovendien ontsieren de voorzorgsmaatregelen, waaronder hoge hekken, de locatie en bemoeilijken het verkeer rond het gebouw.

De gemeente Den Haag had de Verenigde Staten beloofd de nieuwe grond voor oplevering ‘bouwrijp’ te maken. Hiervoor is onder meer onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Ook heeft de gemeente Den Haag op het perceel nieuwe bomen geplant.

Bron: Architectenweb.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld