Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, maart 16, 2010 17:10 - Geen reacties

Wonen Vlaanderen schiet tekort bij uitbetaling huursubsidies

16
mrt2010

Vlaanderen geeft mensen met een laag inkomen een huursubsidie wanneer zij verhuizen van een slechte, onaangepaste woning naar een goede en gezonde woning, of indien zij een woning huren van een sociaal verhuurkantoor.

De aanvrager moet natuurlijk wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Huurders die recht hebben op een huursubsidie behoren tot de meest kwetsbare mensen in onze Vlaamse samenleving.

In oktober 2009 klaagde Vlaams volksvertegenwoordiger Veerle Heeren aan dat de betaling van huursubsidies aan de sociale huurkantoren ernstige vertraging opliep. Informaticaproblemen bij de Vlaamse administratie wonen en het gebrek aan informatie van de Federale overheidsdienst financiën, zouden aan de basis hiervan gelegen hebben. Waarnemend minister van wonen Ingrid Lieten maakte zich toen sterk dat de achterstand in november 2010 volledig zou zijn weggewerkt.

Vijf maanden later blijkt de achterstand bij de uitbetaling van de huursubsidies nog groter te zijn dan voorheen. Reden voor Vlaams volksvertegenwoordiger Griet Coppé om minister Vandenbossche vandaag op deze feiten te wijzen.

Minister Vandenbossche stelt nu dat de oorzaak van de uitdijende achterstand terug te brengen is tot een foute inschatting van het probleem door de administratie Wonen Vlaanderen.

Eind januari 2010 liet de administratie de minister weten dat er nog steeds achterstanden waren. Gaandeweg werd echter toegegeven dat er allerlei problemen zijn bij het uitkeren van de huursubsidies.

Griet Coppé en Veerle Heeren zetten de minister er toe aan dringend in te grijpen en desnoods de werking van de administratie aan een audit te onderwerpen.

Coppé en Heeren vinden het ronduit schandalig dat een Vlaamse administratie vele honderden kwetsbare gezinnen in de kou laat staan.
Beide volksvertegenwoordigers zullen de minister hierop blijven aanspreken tot het probleem uit de wereld is.

Bron: CD&V-fractieReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld