Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, maart 16, 2010 16:48 - Geen reacties

Brussels vastgoed staat bovenaan kooplijst van Axa en Allianz

16
mrt2010

“Investeren in vastgoed in deze tijden doe je het best in je achtertuin, omdat je snel moet kunnen inschatten of die markt terug aantrekt, dan wel terug in problemen komt”, zegt Kiran Patel, hoofd Strategie van Axa Real Estate IM.

“En Brussel is onze achtertuin. Net daarom hechten we belang aan de Europese wijk als investeringsdoel. Die heeft immers een rotsvaste toekomst. Maar ook de buurt van de Louizalaan staat bij ons bovenaan op de lijst van te kopen. Een tweederangsmarkt als Zaventem zien we dan veel minder zitten.” Dat verklaarde Patel, wiens bedrijf 40 miljard euro vastgoed beheert, tijdens een interview met Trends op de Mipim-vastgoedbeurs in Cannes. Patel maakte in Cannes deel uit van een symposium “Recovery positions: institutional behaviour – building on traditional values?”

Ook Matthew Ryall, hoofd indirecte investeringen van Allianz Real Estate, gaf er een uiteenzetting. Beide heren schuiven een rendement van 6,5 procent voor investeringen naar voren.
“Heel wat fondsen zitten op een berg geld”, vertelt Ryall aan Trends. “Zeker nu stilaan wordt gevreesd dat de inflatie eraan zit te komen, willen ze dat investeren in projecten met een laag risico. De Brusselse kantoormarkt biedt die zekerheid. Hij wordt beheerst door stabiele overheden en bedrijven die daarvan afhankelijk zijn. Bovendien is de Belgische economie een stuk sterker dan heel wat andere landen, zoals Spanje en Portugal. Voor ons is Brussel dus een ideaal inbesteringsproject. Wij houden die markt voortdurend in het oog,” verduidelijkt Ryall.

Niet dat het peis en vree is op de Europese vastgoedmarkten. “Heel wat nieuwe investeringen vloeien naar de verkeerde projecten”, aldus Ryall. “Vooral de voorbije drie maanden ervaar ik weer een hype in vastgoedinvesteringen. Het lijkt wel of de investeerders niets hebben geleerd uit de crash van twee jaar geleden.”

Patel is heel wat minder pessimistisch: “Momenteel kan je – met de nodige research – nog koopjes doen. Zo’n moment maak je maar een keer of twee tijdens je vastgoedcarrière mee. We hebben de middelen en de prijzen staan in sommige segmenten op een dieptepunt, met de zekerheid dat ze ooit de vroegere niveaus zullen halen.”

Volgens Ryall (laconiek) “halen we in 2025 opnieuw de prijzen van de piek van 2007. Maar niemand kan zeggen wanneer de markten eerder zullen aantrekken. Er is echt te veel onzekerheid in de markt om voorspellingen te doen.”

Dat is ook de mening van Paul Clark, hoofd Investeringen en Vermogensbeheer van de The Crown Estate, het meer dan 1000 jaar oude vastgoedfonds van de Britse overheid. “Wie voldoende geld en verstand heeft, had zes maanden geleden koopjes kunnen doen. Niet gedaan? Pech. Ik zie een nieuwe golf van miljoeneninvesteringen aankomen. De fundamentals worden weer vergeten. Als sommigen die al ooit gekend hebben.”

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld