Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, januari 28, 2010 18:28 - Geen reacties

Vlaanderen kan aanvragen voor renovatiepremie niet aan

28
jan2010

De Vlaamse administratie heeft moeite met de verwerking van de – almaar populairdere – renovatiepremies. Ze kan niet langer garanderen dat de aanvragen in zeven maanden zijn afgehandeld.
‘Misschien duurt het wat langer, maar de uitbetaling zelf komt niet in het gedrang’, verzekert het kabinet van Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (SP.A).

Sinds oktober van vorig jaar heeft de administratie niet langer de capaciteit om alle aanvragen soepel te verwerken. Het maximum van 1.500 tot 2.000 aanvragen werd sindsdien ruimschoots overschreden. Het ging van 5.440 in oktober naar 3.019 in november en naar 5.199 in december. ‘Dat kunnen we niet aan’, zegt Joris Vandenbroucke, Van den Bossches woordvoerder. ‘We kunnen dus niet alles op tijd afwerken. Maar we verzekeren wel dat de premie uiteindelijk betaald wordt.’

Voor 2009 en 2010 werd het budget opgetrokken van 178 naar 244 miljoen euro. Om de verwerkingsperiode te versnellen, wordt extra (tijdelijk) personeel aangetrokken. Ook zullen de administratieve procedures en verplichtingen worden beperkt. Lokale huisvestingsambtenaren en woonwinkels zullen vooronderzoeken uitvoeren bij mensen thuis en er komt duidelijker communicatie over wat kan bij een aanvraag.

De renovatiepremie heeft al een hele lijdensweg achter de rug. Zo was de Vlaamse regering aanvankelijk verrast door het grote aantal aanvragen en had Van den Bossches voorganger, Marino Keulen (Open VLD) niet voldoende geld in de begroting ingeschreven. De nieuwe Vlaamse regering verstrengde daarop de maatregelen en liet het nieuwe regime al drie weken later ingaan. Veel gebruikers die de premie in hun budget hadden verrekend, voelden zich gepakt. Dertig onder hen stapten naar de Raad van State.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld