Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, januari 28, 2010 18:26 - Geen reacties

Stad Sint-Niklaas wil site aan de Lindenstraat heropwaarderen

28
jan2010

Op dit moment is de omgeving van de Lindenstraat een verouderde en verwaarloosde industriële site. In de komende 5 tot 10 jaar wil de stad Sint-Niklaas de omgeving van de Lindenstraat heropwaarderen door ze om te vormen tot een groene leefomgeving. Die leefomgeving moet hedendaagse woonvormen bevatten en een nieuwe speelruimte op wandelafstand van het centrum van de stad. In een zestal fasen worden nieuwe woongelegenheden gecreëerd. Het geheel omvat betaalbare koop –en huurwoningen met stadstuintjes alsook ruime luxueuze huizen en appartementen met privétuinen en terrassen.

Het vernieuwende stedenbouwkundige concept werd ontworpen door Eileen Mertens en Frank Damman van architectenkantoor IN[AR]CO. Langsheen de Antwerpsesteenweg, ter hoogte van de oude insteek van de voormalige Ververij, worden enkele huizen verwijdert om ruimte vrij te maken voor de hoofdingang van het park. Het gebouw aan die hoofdingang wordt ontworpen met een groene levende gevel als signaal van vernieuwing. Het centrale groene park als kwalitatieve publieke ruimte is de ruimtelijke link tussen de verschillende bouwgehelen. De open ruimte die hierdoor ontstaat wordt geconcipieerd als één groot helder park dat uitgeeft op alle omliggende straten; Antwerpsesteenweg, Lindenstraat en de Lamstraat. In dit park wordt de auto volledig gebannen. Bewoners zullen ondergronds parkeren en bezoekers worden aan de insteekwegen opgevangen in een drietal, in het groen geïntegreerde, parkeerhoven. Het parklandschap wordt ontworpen met als centraal gegeven brede fiets –en wandelpaden, speeleilanden kijkgroen. De oude waterloop wordt opnieuw opengewerkt tot één aaneengesloten lineaire aantrekkelijke waterpartij die o.a. dienst zal doen als buffering van oppervlaktewater.

Om de historische waarde van de industriële site te behoudenwordt het skelet van de oudste bedrijfsloods behouden en herbestemd als dakstructuur voor één van de parkeerhoven. Bovendien wordt een gebouw met originele zaagtanddaken gerenoveerd en herbestemd als tuinwoningen met stadstuintjes. De originele kasseiweg, die de Antwerpsesteenweg ontsluit en onderdoor de huidige conciërgewoning loopt, wordt eveneens behouden.

De nieuwe woonomgeving moet duurzaamheid en optimisme uitstralen.

http://www.inarco.be/welcome/index.html

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld