Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, juli 2, 2009 17:26 - 1 Reactie

Vlaamse werkloosheid stijgt met 23 procent

02
jul2009

Het aantal werklozen in Vlaanderen lag in juni 23,5 procent hoger dan in juni 2008. Dat heeft Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke (SP.A) gemeld. Vooral mannen en jongeren zijn het slachtoffer van de economische crisis.

De stijging van de werkloosheid is de voorbije maanden steeds versneld. Sinds november vorig jaar neemt het aantal werklozen in Vlaanderen toe, aanvankelijk traag (+0,2 procent in november en +3,9 procent in december), maar nadien steeds sneller (+15 procent in februari, +18 procent in april en +23 procent in mei en juni).

Het aantal werklozen is met ruim 37.000 gestegen tot 195.309. Dat is 6,81 procent van de beroepsbevolking. De crisis treft vooral mannen en jongeren. Zo nam het aantal mannelijke werkzoekenden op een jaar tijd toe met 37,5 procent; het aantal vrouwelijke werklozen met “maar” 11,2 procent. Vooral mannen werken in industriële bedrijven en die krijgen rake klappen door de crisis. Het succes van de dienstencheques is een verklaring voor de gunstigere evolutie van de vrouwelijke werkloosheid.

Ook de groep jongeren (-25 jaar) heeft flink te lijden onder de crisis. Vergeleken met juni 2008 waren er de voorbije maand 35,8 procent meer werklozen in deze groep. Bij de oudere werkzoekenden is de stijging minder groot. Er zijn verschillende verklaringen voor dit fenomeen. Zo werven bedrijven minder aan en werken jongeren vaker in een tijdelijk statuut. Bij afslankingen zijn het het vaakst ook de laatste aangeworven werknemers, vaak jongeren, die het eerst moeten vertrekken.

“Het blijven economisch erg harde tijden, daar bestaat geen twijfel over”, zegt minister Vandenbroucke. “Investeren in opleiding en begeleiding van werkzoekenden blijft noodzakelijk. Voor de nieuwe Vlaamse regering geldt dan ook één belangrijke boodschap: ze moet investeren in jobs, jobs, jobs.”

Bron: De Redactie1 Comment

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Hendrik Nelde
mrt 3, 2010 14:48

http://www.jobimmo.be geeft toch al een oplossing voor zij die een uitdaging in de sector zoeken. Of het nu om een partnership gaat, een stageplaats of een zoektocht naar een medewerker. U geeft nu voorlopig nog steeds uw vacatures/CV’s GRATIS in!

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld