Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op maandag, maart 29, 2010 11:07 - Geen reacties

Twee nieuwe torens op Ground Zero in New York

29
mrt2010

Regeringsvertegenwoordigers, bouwontwikkelaars en de havenautoriteit hebben een akkoord bereikt over de bouw van twee nieuwe wolkenkrabbers op de plaats waar het voormalige World Trade Center (WTC) in New York tegen de grond ging na een terroristische aanslag. Dat meldt de New York Times vrijdag.

Acht jaar na de terroristische aanslagen op de zogenaamde twin towers van het WTC is enkel de bouw van één nieuw gebouw, het 1 World Trade Center of de “Freedom Tower”, opgestart.

Na een impasse van zestien maanden werd uiteindelijk een akkoord bereikt. Volgens de Times zou het akkoord voorzien in 1,6 miljard dollar (1,2 miljard euro) aan publieke financiering en subsidies. 1 miljard dollar zou worden besteed aan de bouw van de eerste toren.

Zes weken voor de torens vernietigd werden, had bouwontwikkelaar Larry Silverstein de gebouwen geleaset. Na de gebeurtenissen verklaarde hij dat de torens zouden worden opgericht als een teken van nationale eer.

Als Silverstein met 300 miljoen dollar over de brug komt, zijn onder meer de stad en de staat bereid om nog eens 600 miljoen dollar voor de tweede toren op tafel te leggen.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld