Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op maandag, maart 29, 2010 16:31 - Geen reacties

House of Ruins in Letland wint Archdaily Building of the Year-Award

29
mrt2010

De website ArchDaily.com heeft onlangs zijn Building of the Year-awards uitgereikt. Die awards werden uitgereikt in tien categoriëen. Vlaamsearchitectuur.be neemt deze week de tien winnende projecten kort onder de loep. Beginnen doen we met het ‘House of Ruins’ (Drupas, Letland) van het architectenbureau NRJA (No Rules Just Architecture). Dat project won de ‘Building of the Year-award’ in de categorie ‘Housing’.?

Het ‘House of Ruins’ is een glazen familiewoning die gebouwd werd binnen de ruïnes van een traditionele, Letse stal uit de negentiende eeuw. De woning bestaat uit een leefruimte, een tuin en dakterras. Ze biedt het comfort van een moderne leefruimte, maar laat ook plaats voor de rust van de natuur.

Het concept achter deze woning is éénvoudig, namelijk ‘contrast’. De perfectie van het glas contrasteert met de ruwe, steen van de ruïnes. En de koele zeewind staat tegenover de warmte van een familie.

Het ‘House of Ruins’ won eerder al verschillende prijzen, waaronder de Grote Prijs voor Letse Architectuur (2005) en The Best Technology Award van het magazine Digest Interior (2007).

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld