Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, juni 22, 2010 16:48 - Geen reacties

Toyota-site krijgt achttien betaalbare gezinswoningen

22
jun2010

De voormalige Toyota-garage langs de Graaf Boudewijn IX-laan gaat tegen de vlakte. De site zal plaats bieden aan achttien huizen. Die moeten betaalbaar zijn voor jonge gezinnen.

De firma Marminvest nv uit Wortegem-Petegem plant een groot woningproject op de site van de vroegere Toyota-garage langs de Graaf Boudewijn IX-laan in Kortrijk. Alle bestaande gebouwen gaan tegen de vlakte en maken plaats voor achttienhuizen en negentiengarages. De site heeft een oppervlakte van 4.500vierkante meter.

Het ontwerp plant vierwoningen langs de Graaf Boudewijn IX-laan. In het binnengebied komen veertienwoningen rond een woonerf. De parkeergarages komen aan het begin van het gebied, net als de collectieve fietsenberging.

‘We vragen de ontwikkelaar wel duidelijkheid over de afwerking van de perceelgrenzen’, zegt schepen van Wonen Wout Maddens (Open VLD). ‘En er komt een nieuwe openbare weg vanaf de Graaf Boudewijn-IX laan naar het achterliggende woonerf. Als we als woonstad aantrekkelijk willen blijven, moeten we ook jonge gezinnen in Kortrijk houden. De stad zet daarom in op bescheiden budgetwoningen en dit woonproject past perfect in deze beleidslijn. Het project is een meerwaarde voor de buurt en er moet geen nieuwe bouwgrond worden gebruikt.’

Betaalbaar
Marminvest behoort tot de groep rond industrieel Willy Naessens. Die sloeg de handen in elkaar met de nv Morti uit Drongen voor de realisatie van de woningen. ‘De panden zijn zeven jaar geleden aangekocht’, zegt Julien Mortier van de nv Morti. ‘Eerst was het de bedoeling hier een commercieel project te realiseren, maar daar is van afgezien. Dit nieuwe woonproject past ook beter bij de buurt. We hebben een jaar op de vergunning gewacht. Er is bewust geopteerd voor huizen en geen appartementen. Die woningen moeten kwalitatief en betaalbaar zijn en hebben een bewoonbare oppervlakte van zo’n 160vierkante meter.

250.000 euro
Nog dit jaar wordt de voormalige garage afgebroken en de huizen worden in 2011 gebouwd. De kostprijs van een woning zal ongeveer 250.000euro bedragen. De Toyotasite is het eerste inbreidingsgebied in Kortrijk voor gewone woningbouw, dat zijn sites in de stad die hergebruikt worden.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld