Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, juni 22, 2010 16:59 - Geen reacties

Privé moet 12 woningen in Hoedhaar bouwen

22
jun2010

Het stadsbestuur zoekt privépartners om minstens twaalf woningen in het stadsvernieuwingsproject Hoedhaar te bouwen.

Het stadsvernieuwingsproject Hoedhaar, op de gelijknamige site in de omgeving van onder andere de Haarsnijderslaan, voorziet in de bouw van 350 sociale woongelegenheden te midden van het groen, op amper vijfhonderd meter van het centrum van de stad. De oude fabriek wordt afgebroken. Een tijdlang werd er ook aan gedacht om de grote flatgebouwen in de Haarsnijderslaan af te breken, maar de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) besliste in februari om de appartementsgebouwen te renoveren en de open ruimte tussen de blokken heraan te leggen. De groenzone van Hoedhaar moet de parkengordel van Lokeren helemaal rond maken. De renovatiewerken beginnen in 2011 en moeten een jaar later klaar zijn.

De verdere invulling van de Hoedhaarsite staat op de agenda van de gemeenteraad op maandag 28 juni. In april werden al een ontwerper en een projectregisseur aangesteld. ‘Wij kiezen voor een samenwerking met de private sector en voor het uitwerken van een publiek-private samenwerking (PPS)’, zegt schepen van Huisvesting, Woonkwaliteit en Stadsvernieuwing Filip Liebaut (CD&V). Daarom gaat het stadsbestuur nu op zoek naar privépartners.

De stad kreeg al een conceptsubsidie voor de Hoedhaarsite. Het bureau Planners werd aangesteld om verder ontwerpend onderzoek te verrichten. Dat resulteerde in een eindrapport met vijf krachtlijnen en een masterplan voor het volledige gebied. De stad eist dat de parkengordel rond het Lokerse stadscentrum een sluitstuk krijgt binnen het projectgebied. ‘We moeten een park krijgen dat de buurt overstijgt’, zegt Liebaut.

De stad staat niet alleen in dit project. Interwaas investeert in de uitvoering van onderdelen, de verwerving en de bodemsanering. De stad zelf zorgt voor voorbereidende studies, inspraak en communicatie, proces- en projectbegeleiding en ondersteunt bij het verkrijgen van subsidies en vergunningen. De private partner waar de stad naar op zoek is, zal voor eigen rekening en risico instaan voor de ontwikkeling van een of meerdere projecten, de financiering en de realisatie van de bouwwerken, de verkoop van de nieuwe gebouwen en de communicatie. ‘Daarnaast is de inbreng van privékapitaal een absolute voorwaarde in het kader van Thuis in de stad’, zegt Liebaut. Thuis in de stad is een wedstrijd van de Vlaamse regering voor stadsvernieuwingsprojecten.

Info:www.lokeren.be

Bron: Het NieuwbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld