Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, juni 22, 2010 16:36 - Geen reacties

Wij hunkeren naar een huis met een tuintje

22
jun2010

Een ploeg van het VTM-programma ‘TV Makelaar’ neemt de loft van Jan Punnewaert en Babs Verguchten in de Nederstraat in Oudenaarde onder handen. Bedoeling is om zo snel mogelijk een koper te vinden. ‘Omdat de doelgroep van kandidaat-kopers voor een loft eerder beperkt is, doen wij een beroep op het televisieprogramma. Wij hopen zo toch een breed publiek te kunnen bereiken’, zeggen Jan en Babs.
Een brug slaan tussen verkopers van een woning en mensen die naar hun ideale huis op zoek zijn, zonder evenwel de pretentie te hebben om in de huid van immobiliënmakelaar te kruipen. Dat is het opzet van het VTM-programma TV Makelaar dat een nieuw seizoen aansnijdt.

‘Voor we naar een koper op zoek gaan, nemen wij de woning eerst onder handen’, licht Pascale Naessens toe. Zij is samen met Jo De Poorter het gezicht van TV Makelaar. ‘Een binnenhuisarchitect werkt de zwakke punten weg, een stylist zet de sterke punten extra in de verf en indien nodig worden nog onafgewerkte klussen uitgevoerd. Wij schakelen ook een schatter in om de verkopers te adviseren over de marktwaarde van hun woning. Het is altijd de ambitie om een koper te vinden. Het programma leeft van veel research enerzijds en mensen die zelf contact opnemen anderzijds.’

Liefde op het eerste gezicht
Jan Punnewaert (26) en Babs Verguchten (27) uit Oudenaarde schakelden zelf TV Makelaar in. Het koppel woont in één van de lofts die achter een opvallende gevel in de Nederstraat schuilgaan. Het oudste gedeelte van het gebouw dateert van de zeventiende eeuw.

‘Via een advertentie met foto in de krant hebben wij enkele jaren geleden deze loft gevonden’, vertellen Jan, uit Geraardsbergen, en Babs, uit Asper. ‘Toen wij de loft bezochten, troffen wij niet meer dan een kale wind- en waterdichte ruimte aan. Niettemin was het liefde op het eerste gezicht. Wij wonen hier heel graag, vooral ook omdat de ligging ideaal is: pal in het gezellige stadscentrum van Oudenaarde en op wandelafstand van het station. Maar de roep naar een tuintje klinkt te luid, zeker omdat wij beiden een kinderwens hebben. Het liefst blijven wij in de Vlaamse Ardennen wonen.’

Breed publiek
‘Zeker ik hunker naar een tuin’, onderstreept Babs. ‘Ik groeide op in een landelijke omgeving en de verhuizing naar een loft was een grote aanpassing. Ik ben ook een groot poezenliefhebber, maar voor het houden van dieren zijn de mogelijkheden in een loft te beperkt. Omdat de doelgroep van kandidaat-kopers voor een loft eerder beperkt is, doen wij een beroep op het televisieprogramma. Op die manier hopen wij toch een breed publiek te kunnen bereiken. Het is wel wennen om door een cameraploeg gevolgd te worden.’

Jan Punnewaert en Babs Verguchten vragen voor hun loft 280.000euro. De loft is 205 vierkante meter groot, heeft twee slaapkamers en beschikt over een dakterras van 35 vierkante meter, waar volledige privacy gewaarborgd is. Blikvanger in de leefruimte is het zeven meter hoge eiken dakgebinte.

TV Makelaar organiseert op zaterdag 17 juli een Open Huis-dag. Vanaf 14 tot 18 uur mag dan iedereen de loft in de Nederstraat 21 bus 23 bezoeken.

De makers van TV Makelaar zijn nog op zoek naar deelnemers. Wie zijn huis wil verkopen of wie op zoek is naar een woning, kan contact opnemen via tvmakelaar@endemol.be.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld