Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, januari 4, 2010 17:22 - Geen reacties

Starters lijken meer vertrouwen te hebben op woningmarkt

04
jan2010

Starters lijken meer vertrouwen te hebben op de woningmarkt. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO voor het driemaandelijkse Woonbericht van ING. Het onderzoek toont aan dat 75% van de starters het nu een gunstige periode vindt om een huis te kopen. Bij de koopwoningbezitters ligt dit percentage op 53%.

Daarmee is een groot contrast zichtbaar in vergelijking met een jaar eerder. Toen vond minder dan 20% van de starters het een goed moment om een woning te kopen. Dat starters nu optimistischer zijn, komt door de dalende huizenprijzen. Uit cijfers van makelaarsvereniging NVM blijkt dat de betaalbaarheid van woningen met 25% is toegenomen. Omdat starters op de woningmarkt geen eigen woning te verkopen hebben, hebben ze direct toegang tot de woningmarkt.

Volgens NVM-woordvoerder Roeland Kimman moeten de starters hier echter ook weer niet te lang mee wachten. Op dit moment lijken de huizenprijzen zich weer te stabiliseren, waardoor de voordelen voor starters afnemen. Dat veel starters optimistisch zijn komt overigens ook doordat steeds meer gemeenten startersleningen uitgeven. Makelaars kunnen een verdere stimulans geven door starters meer op de mogelijkheden van die startersleningen te wijzen.

Bron: VastgoedReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld