Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op dinsdag, juni 1, 2010 16:16 - Geen reacties

Russen kopen opnieuw massaal Londens vastgoed op

01
jun2010

De prijzen van luxewoningen met een waarde van meer dan 1 miljoen pond sterling in Londen zijn tijdens de maand mei met 20 procent gestegen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de vastgoedgroep Knight Frank. Tegenover de maand april van dit jaar werd een toename met 1,4 procent opgetekend, maar het niveau ligt nog altijd 6,4 lager dan de piekbedragen die in maart twee jaar geleden werden opgetekend. Knight Frank voegt er aan toe dat de prijzen van de luxewoningen voor de zevende maand op rij zijn gestegen. Dat is volgens de vastgoedgroep in belangrijke mate te wijten aan de steeds grotere groep Russische investeerders die geïnteresseerd raken in de Londense vastgoedsector. Het aantal Russen dat in Londen vastgoed zoekt, is de voorbije maand volgens Knight Frank op twee maand tijd meer dan verdubbeld.

“Buitenlandse investeerders zijn van mening dat Londen een goede waarde biedt,” merkt Liam Bailey, hoofd residentiële research bij Knight Frank, op tegenover het persbureau Bloomberg. Hij voegt er aan toe dat een gebrek aan woningen op de markt de sector heeft helpen herstellen van het dieptepunt in maart vorig jaar. Bovendien heeft de koersdaling van het pond sterling buitenlandse kopers aangezet om te investeren in de Britse vastgoedmarkt. Daarbij wordt volgens Knight Frank vooral gekeken naar mogelijkheden in wijken zoals Chelsea, Mayfair en Kensington. Russen vertegenwoordigen op dit ogenblik bijna 8 procent van de kopers van Londens vastgoed met een waarde van meer dan 2 miljoen pond sterling. Knight Frank wijst erop dat de Russische klanten kunnen profiteren van het feit dat de Russische roebel op twaalf maanden tijd 10 procent gewonnen heeft tegenover het pond sterling.

“Russische investeerders tonen ook steeds meer interesse in restauratieprojecten en ontwikkelingsopportuniteiten die op een waardevermeerdering op langere termijn mikken,” voert Elena Norton, verkoopsleider van Knight Frank in Rusland en het Commonwealth of Independent States, aan. “Dat geeft duidelijk aan dat ze Londen beschouwen als een aantrekkelijke en veilige investering.” Knight Frank voegt er aan toe dat er vanuit Rusland en het Midden-Oosten ook opnieuw een sterk groeiende vraag is naar vastgoed met een waarde van meer dan 5 miljoen pond sterling. De vastgoedgroep stelt dat de schuldcrisis in de euroregio ook vanuit die landen de interesse in Londens vastgoed heeft doen groeien. Die groep zou echter vooral interesse tonen in immobiliën met een waarde van minder dan 2 miljoen pond.

Bron: Express.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld