Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op dinsdag, november 17, 2009 18:29 - Geen reacties

Roubini: verdere daling vastgoedprijzen VS

17
nov2009

De werkloosheid in de Verenigde Staten zal volgend jaar pieken op 11 procent. Omdat het werkloosheidpercentage nog twee jaar op een zeer hoog niveau blijft hangen, ligt een verdere daling van de woningprijzen en de prijzen van commercieel vastgoed in het verschiet.

Dat voorspelde Nouriel Roubini, professor Economie aan de universiteit van New York, gisteren in de New York Daily News. Roubini is wereldwijd een gevraagd spreker nadat hij in 2005 de kredietcrisis en de mondiale recessie had voorspeld. Roubini acht het risico op de gevreesde ‘double dip’ aanzienlijk. ‘Het ergste moet nog komen’, aldus de professor met de bijnaam Dr. Doom.

De langdurig hoge werkloosheid leidt volgens Roubini tot meer hypotheekachterstanden en een grotere daling van prijzen van woningen en commercieel onroerend goed. Ook de consumentenuitgaven stijgen in het beste geval in een laag tempo. Dat zal weer resulteren in grotere verliezen voor banken en financiële instellingen die hypotheken hebben verstrekt, en verliezen op credit cards en autoleningen. Hierdoor zullen geldleners vaker in gebreke blijven en gaan meer banken failliet.

De overheid kan de schade nog beperken, maar moet dan wel weer met een groot pakket aan steunmaatregelen komen. Het IMF noemde vrijdag de kans op een dubbele dip klein maar voegde eraan toe dat het herstel van de Amerikaanse economie langzaam zal verlopen.

Bron: VastgoedmarktReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld