Vastgoedplatform

Nieuws België, Evenementen - Gepost op woensdag, januari 27, 2010 10:52 - Geen reacties

REALTY op weg naar sterke tweede editie

27
jan2010

Hét niet te missen rendez-vous voor vastgoedprofessionals vindt dit jaar opnieuw plaats in Tour & Taxis, en dat van 18 tot 20 mei. REALTY brengt alle beslissingsnemers samen die actief zijn in industrieel, logistiek, commercieel, residentieel en kantoorvastgoed. Na een solide eerste editie in mei vorig jaar (3057 deelnemers, 95 exposanten) heeft organisator Artexis duidelijk bewezen dat België dringend nood had aan een eigen ontmoetingsplatform.

Gesterkt door het vertrouwen van de markt in dit nieuwe initiatief, heeft Artexis de laatste maanden – na een grote rondvraag bij alle deelnemers – extra acties op touw gezet om de volgende editie naar een nog hoger niveau te tillen, met grote nadruk op de bijkomende inspanningen die worden gedaan om buitenlandse investeerders en end-users aan te trekken.

Aangepaste toegangsprijs & online community
Natuurlijk werden er ook enkele aandachtspunten aangekaart die ter harte werden genomen. Exhibition Manager Gregory Olszewski: “De prijs voor een toegangsticket bleek niet overeen te stemmen met de vraag van de markt en is aangepast aan de verwachtingen van de bezoekers (€70 voor een 3-dagen ticket,  €50 voor een 1-dagsticket).” Ook is een online community gecreëerd zodat vastgoedprofessionals hun bezoek optimaal kunnen voorbereiden. Zo kan je zien wie reeds is ingeschreven en wanneer ze van plan zijn de beurs te bezoeken. Het is een interactief platform, een blog, waar iedereen bepaalde vastgoedthema’s kan aankaarten, en zien hoe verschillende instanties uit de sector hier tegenover staan. Absoluut een aanrader dus!

Top 1000 van end-users gratis uitgenodigd

Op bovenstaande prijszetting wordt slechts één uitzondering gemaakt, met name voor de end-users : een Top 1000 is samengesteld  met marktleiders uit de verschillende sectoren (retail, logistiek & transport, hotel,…) evenals de overheden (Regie der gebouwen, Europese Commissie, Provincies, Burgemeesters & Schepenen, Regionale overheden,…) en institutionele binnenlandse beleggers. Bovendien wordt een telemarketingbureau ingeschakeld om deze end-users individueel nog eens te benaderen mbt een bezoek aan REALTY.

International Investors’ Program

REALTY wil voor komende editie een 100-tal buitenlandse topinvesteerders aantrekken, die persoonlijk in de watten gelegd worden van aankomst tot vertrek . Bovendien krijgen zij een volledig programma voorgeschoteld, inclusief verblijf, transport en een aantal exclusieve randactiviteiten. Naast een brede mediacampagne in België en het buitenland en de nodige persacties rekent organisator Artexis ook op de volle medewerking van exposanten voor het aanmoedigen van hun eigen buitenlandse contacten. Wim Rits, Head Business Development van Equity Trust Luxemburg is alvast overtuigd: “Deze eerste editie was compact én erg intens. Enkele zeer grote spelers van internationaal niveau waren in Brussel op de beurs aanwezig. REALTY heeft potentieel, zoveel is duidelijk.”

Steun uit politieke hoek

De beurs wordt op dinsdag 18 mei officieel geopend door premier Yves Leterme. Vorig  jaar viel de eer te beurt aan Herman van Rompuy die tijdens zijn speech naar REALTY verwees als “de beurs van de hoop”.  Dit jaar wordt hopelijk de beurs van de heropleving. Dit jaar zetelt Europees president Van Rompuy in het REALTY Beschermcomité, samen met Didier Reynders, Vincent Van Quickenborne, Benoît Cerexhe, Guy Vanhengel, Jean-Luc Vanraes en Yves Leterme.

Hoogstaand seminarieprogramma
Elke dag wordt één keynote seminarie op touw gezet, en daarnaast zijn er ook een aantal korte, gefocuste sessies van meer technische aard, om zo beter in te spelen op de grote nood aan gedetailleerde content. Op de agenda:

  • dinsdag 18 mei : Stadsontwikkeling i.s.m. ULI met Barcelona als case study
  • woensdag 19 mei : Sustainability belicht vanuit internationaal oogpunt, i.s.m. REP
  • donderdag 20 mei : Winkelvastgoed, waarbij o.a. de 200 belangrijkse retailers worden uitgenodigd

Bovendien organiseren heel wat federaties en institutionele deelnemers eigen seminars en events ter ondersteuning van de beurs: BVS-UPSI, Confederatie Bouw, RICS Benelux, …

Ga naar www.realty-brussels.com voor alle info ivm concept, aanbod, online community, inschrijving nieuwsbrief, agenda, etc.

PRAKTISCHE INFORMATIE

ORGANISATIE :                Artexis Exhibitions

DATUM:                              van dinsdag 18 tot donderdag 20 mei 2010

PLAATS:                              Tour & Taxis, Brussel

E-MAIL:                               info@realty-brussels.com

WEBSITE:                            www.realty-brussels.com

BEZOEKERSINFO:            09/241.92.11

OVER REALTY
REALTY is vooral een netwerkplatform voor de echte beslissingnemers omdat de volledige Belgische vastgoedsector is vertegenwoordigd. Tijdens REALTY komen projecten, diensten en producten aan bod op het vlak van industrieel, logistiek, commercieel, residentieel en kantoorvastgoed.

Exposanten zijn projectontwikkelaars, architecten, banken, consultants, advocaten, vastgoedbeheerders, makelaars, steden & gemeenten, intercommunales, provinciale overheden, andere overheidsinstellingen, enz. Bezoekers zijn investeerders (nationaal & internationaal, institutioneel en privé), projectontwikkelaars, consultants, real estate managers, lokale en regionale autoriteiten, retailers, aannemers en architecten.

www.realty-brussels.com

OVER ARTEXIS

De  Artexis Groep is de onbetwiste nummer één op de Belgische markt: 130 vakbeurzen en publieksbeurzen in België en het buitenland, 3 tentoonstellingscentra (of 90.000 m²)  en een communicatiebureau gespecialiseerd in de retailcommunicatie.

www.artexis.comReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld