Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, april 6, 2010 15:59 - Geen reacties

Oude Vismijn in Gent opnieuw open

06
apr2010

De Oude Vismijn in Gent opent in juli na 14 jaar opnieuw haar deuren. Al die tijd stond het gebouw leeg. Met de heropening is een investering van 10 miljoen euro gemoeid, waarvan 2 miljoen euro subsidie van de stad Gent en Toerisme Vlaanderen.
Bij een eerste -afgeschoten- project was er protest wegens de mogelijke hinder. Later, bijna zes jaar geleden, kocht de stad Gent het beschermde gebouw zelf op. Nu is een eerste deel klaar.

Enkele verbouwingswerken en veranderingen moesten de Oude Vismijn toeristisch aantrekkelijk maken. “We hebben de Oude Vismijn drie functies gegeven”, zegt schepen van Financiën Christophe Peeters (Open VLD). “Er is een infokantoor gebouwd voor de toeristen. Daarnaast komt er ook een brasserie voor 180 personen en een grote hal voor evenementen die verhuurd kan worden voor huwelijken of bedrijfsfeesten.”

“Hiermee is een “kankerplek” in het mooiste toeristische deel van de stad eindelijk gesaneerd. Het vooruitzicht is ook interessant”, zegt Peeters. “Aangezien het om een beschermd pand gaat, was het moeilijk om een ontwerp klaar te krijgen. We hebben het uiteindelijk een modern karakter gegeven met respect voor het historische pand.”

De evenementenhal opent in juli haar deuren, het toerismebureau op het einde van dit jaar.

http://www.oudevismijn.be

Bron: De RedactieReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld