Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, april 6, 2010 15:43 - Geen reacties

Bouwafspraken zijn vorm van racisme

06
apr2010

De afspraken die Vlaamse burgemeesters in de rand rond Brussel maken met bouwpromotoren om huizen en appartementen alleen aan Nederlandstaligen te verkopen, lokken verontwaardigde reacties uit bij de Franstaligen. Voor Damien Thiéry, waarnemend burgemeester van Linkebeek, gaat het hier om een vorm van racisme. “Het is een protectionistische maatregel. Men laat zich hier leiden door iets dat ingaat tegen de belangen van een groep, met name de Franstaligen, maar binnenkort krijgen we hetzelfde met de Marokkanen en de zwarten. Het is racisme en dat is onaanvaardbaar in een democratisch land”, aldus Thiéry.

Maingain wil Franstalig front
De voorzitter van het FDF, Olivier Maingain, denkt eraan om een klacht in te dienen als blijkt dat bepaalde kandidaat-kopers echt gediscrimineerd worden. Hij roept de Franstaligen ook op om samen politiek te reageren.
“Het is tijd om krachtig en sereen te reageren. En ik hoop dat dat met Franstalige eensgezindheid zal gebeuren, en zelfs samen met alle democraten die niet willen dat het imago van België hieraan ten onder gaat”, zegt Maingain.

Volgens de FDF-voorzitter moeten de Franstaligen dit op tafel leggen, zelf nu er delicate onderhandelingen aan de gang zijn over een oplossing van BHV.

CDH op dezelfde lijn
Niet alleen het FDF is verontwaardigd. Het CDH zegt dat het geschokt is door de feiten die in de Panorama-uitzending aan het licht zijn gekomen. Volgens de partij gaat het om illegale en ongrondwettelijke praktijken die een aanslag vormen op het eigendomsrecht en op de privacy van de kandidaat-kopers. Ze overweegt om een klacht in te dienen bij de privacycommissie.

Ook de in Vlaanderen bekende journalist van La Libre Belgique, Christian Laporte, is niet mals voor de maatregel. “Dit begint een beetje te lijken op wat Israël doet tegenover de Palestijnen”, zegt Laporte “Dit kan niet in een democratisch land en het zal andere oplossingen niet vergemakkelijken, onder meer in het dossier BHV.”

Bron: De RedactieReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld