Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, juli 16, 2009 14:16 - Geen reacties

Oplichter stuurt huurders naar onbestaand appartement

16
jul2009

Zeven gezinnen huurden via de website www.vivastreet.be een appartement in Blankenberge, dat niet blijkt te bestaan.

Zeven gezinnen, allemaal Walen, klopten de voorbije twee weken bij de politie van Blankenberge aan toen bleek dat het adres waarop zij hun vakantie aan de kust wilden doorbrengen helemaal niet bestaat.

‘Ze hebben allemaal via de internetsite www.vivastreet.be een appartement gehuurd aan de Jules de Troozlaan 78 bus 4 in Blankenberge. Op dat adres bevindt zich alleen een restaurant en zijn er geen appartementen. Bus 4 is al helemaal fictief’, zegt hoofdinspecteur Philippe Denoyette van de politie van Blankenberge.

Alle gedupeerden betaalden een voorschot van 300 euro bij de reservatie voor een weekend of een week. Het is goed mogelijk dat de komende dagen zich nog meer gedupeerden aanmelden.

Topchef Philippe Nuyens, die op het adres een restaurant uitbaat, zit verveeld met de zaak. ‘Er zijn hier geen flats. De twee verdiepingen boven mijn restaurant gebruik ik als kantoor en om mijn wijnen op te slaan. Het begon in het eerste weekend van juli, toen een gezin zich met een papiertje bij mij aanbood. Ik heb alle mensen naar de politie doorverwezen. Ik ben bijzonder ongelukkig met deze situatie. Waarom de oplichters mijn adres er hebben uitgepikt, is mij een raadsel.’

Bron: De StandaardReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld