Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op zaterdag, mei 29, 2010 9:40 - Geen reacties

Ontdek Open Wervendag in Gent

29
mei2010

De Confederatie Bouw organiseert op zondag 30 mei voor de vierde keer de Open Wervendag. Het geeft de deelnemende bedrijven de kans om hun gevarieerd jobaanbod in de kijker te plaatsen en nodigt de bezoeker uit om de bouwwerven van dichtbij te volgen. In en rond Gent stellen maar liefst 14 werven hun afsluitingsradars open. Bekijk hier het overzicht.

GENT

– Artevelde Garden: residentiële appartementbouw.
Filips Van Arteveldestraat 40, 9000 Gent
Het project ‘Artevelde Garden’ omvat de bouw van 3 appartementsgebouwen met gemeenschappelijke kelder. Twee blokken tellen 4 verdiepingen en 1 blok telt 5 verdiepingen. Op Open Wervendag zal de ruwbouw van blok 1 tot op de eerste verdieping zijn afgewerkt, de ruwbouw van blok 2 tot op de tweede verdieping en de ruwbouw van blok 3 tot op de 3de verdieping. Vanaf deze laatste blok heb je ook een mooi uitzicht over het hele complex.

– Hof Ter Dampoort: Uniek loftproject
Dendermondsesteenweg 48, 9000 Gent
Lofting Group realiseert aan Gent-Dampoort de reconversie van een oude industriële textielsite naar een uniek woonproject. Op de site van 7.000 m² worden 12 lofts, 5 kwaliteitsvolle appartementen, expositiesruimtes, 6 kantoorruimtes, een gigantische daktuin, 54 autostaanplaatsen, 16 garageboxen & gemeenschappelijk groen ingeplant.

– Kantienberg: Studentenhuisvesting en restaurant
Stalhof – Benedictijnenstraat – Voetweg, 9000 GENT
Het project Kantienberg betreft de realisatie en partieel onderhoud gedurende 30 jaar van 4 blokken studentenhomes (totaal 650 homes) met onderliggende parkeergarages en fietsstallingen en een nieuw studentenrestaurant. De kinderen kunnen in het zand spelen met minikranen en minitractors met aanhangwagens. Ze kunnen ook huizen bouwen met licht isolatiemateriaal.Er zijn helmpjes voorzien voor de kinderen die ze nadien kunnen meenemen naar huis. Vanuit de lifttoren kunnen de kinderen gebruik maken van een rappel die je vanaf een hoogte van 14meter langs de touwen naar beneden loodst.

– Nieuwbouw en renovatie van ziekenhuisgebouwen op campus UZ:
De Pintelaan 185, 9000 Gent
Ontdek hoe het nieuwe ziekenhuisgebouw op de site van UZ Gent er zal uitzien. STRABAG realiseert op de site van het UZ te Gent een nieuwe K-vleugel (K12D en K12C) met een totale oppervlakte van ca. 14.500 m². Bestaande uit een kelder en 6 niveaus. De werken zullen worden afgerond in het voorjaar van 2011. Het wordt een herkenbaar, vriendelijk en speels gebouw met een onderscheidende vormentaal op een belangrijke locatie op de campus.

– Passiefbouw ‘RieteDries’
Molenstraat- Meulenbilkstraat, 9032 Gent
Het project toont de voordelen van passief bouwen en maakt op die manier meteen komaf met de gangbare vooroordelen. Zo zie je zelf onder andere dat de sleutel-op-de-deur formule van Bostoen oog heeft voor detail en dat de woning niet aan ruimte inboet, ondanks de verregaande isolatie. Op de werf worden de pijlers van een dergelijk Passiefhuis (isolatie, drievoudige beglazing voor optimale verwarming met zonnewarmte, luchtdichtheid én ventilatie) duidelijk uitgelegd. Uniek is ook dat het gecertificeerde Passiefhuis van Bostoen volledig in baksteen opgetrokken wordt.

– Hof van Reylof: unieke nieuwbouw en renovatie in historisch centrum
Hoogstraat 36, 9000 Gent
Tijdens de openwervendag krijgt u als bezoeker een uniek project te zien waarbij een modern concept wordt versmolten met een historische en beschermde site. De verschillende fasen van het bouwproces (van ruwbouw tot afwerking) zijn zichtbaar. Als primeur krijgt u een eerste blik in een volledig afgewerkt modelappartement, waar u de graad van afwerking en het gebruik van degelijke materialen en moderne technieken kunt terugvinden.

– AZ Maria Middelares: Nieuw kraamgebouw
Kortrijksesteenweg 1026, 9000 Gent
Op de parking wordt een nieuwe kraamafdeling gebouwd: een gelijkvloers met 3 verdiepingen. Door de modulaire wijze van bouwen kan een gebouw op een uiterst snelle en efficiënte manier worden afgewerkt én opgeleverd.
Op Open Wervendag krijgt u een rondleiding door de nieuwe kraamafdeling van het AZ Maria Middelares. Op dat moment is de bouw al ver gevorderd en zijn de vakmensen al begonnen met de integratie van de speciale technieken in wanden en plafonds.

Hoogtechnologisch revalidatiecentrum op campus UZ Gent in bouwteamverband
De Pintelaan 185, 9000 Gent
Tijdens de open wervendag krijgt u een rondleiding door de ruwbouw van de nieuwbouwfase van het nieuwe Revalidatiecentrum op de campus van UZ Gent. Op die manier krijgt u een beeld van hoe de technische installaties en afwerkingen ingepast worden in deze ruwbouw. Ook het toegepaste systeem om thermische energie te bewaren in de ondergrond om op die manier tot een beheersing van de energiekosten te komen krijgt die dag bijzondere aandacht.

OOSTAKKER

– Eigentijdse houtskeletwoning
Molzelestraat 19, 9041 Oostakker
Deze moderne eigentijdse woning te Oostakker omvat een ruime living, PC hoek, open keuken, wasplaats, garage, 4 slaapkamers, badkamer en een afzonderlijk natte cel. Deze woning wordt gebouwd volgens ons sterk energiebesparende houtskeletbouwprincipe.

MERELBEKE

– “Wederik”: energiezuinige appartementen
Wederikweg, 9820 Merelbeke
Een huis vol huizen In Merelbeke kan u in het woonproject ‘Wederik’ het beste van twee werelden combineren. Naast een appartementenblok in volle opbouw kan u er ook het eindresultaat bekijken.

SINT-MARTENS LATEM

Huize Minne: uniek renovatie- en uitbreidingsproject
Kortrijksesteenweg 62, 9830 Sint-Martens-Latem
U mag zich verwachten aan een professionele rondleiding waarbij u een inkijk krijgt in de opmaak van een renovatiedossier van de geklasseerde woning alsook de diverse uitdagingen inzake het aspect stabiliteit van het nieuw te bouwen deel.

EVERGEM

Passiefbouw “BelleGrave”
Doornzeledries, 9940 Evergem
Het nieuwe milieubewuste woonproject toont dat passiefhuizen toegankelijk zijn voor het grote publiek. De woning in ruwbouw toont duidelijk de voordelen van passief bouwen en maakt op die manier meteen komaf met de gangbare vooroordelen. .

MELLE

Woningbouw met Lage-Energie-Woning
Gontrode Heirweg 71 / Platanendreef 62, 9090 Melle
Op onze werf te Melle kan u een uitgebreid overzicht bekomen van de vele bouwfasen. Tijdens deze verschillende fasen werd de nodige aandacht besteed aan energie en esthetiek.

DESTELBERGEN

’t Panhuis: woon- en zorgproject van de toekomst
Panhuisstraat 15, 9070 Destelbergen
Nieuwbouw van een woonzorgcentrum met 108 bedden, 32 serviceflats en ondergrondse parking. Dit project is een woonzorgcentrum van de toekomst en ligt in een schitterend groen kader op een terrein van 2ha. De werken zijn in volle uitvoering en met een 3D-presentatie krijgt u een beeld van de woonzorg van morgen.

Voor meer info over de verschillende projecten, klik op deze link.

Bron: Het NieuwdbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld