Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, mei 28, 2010 21:10 - Geen reacties

Ruimte voor sociale woningbouw te Vorselaar

28
mei2010

Op advies van gedeputeerde Koen Helsen (open vld) werd het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Van de Wervelaan II’ goedgekeurd door de provinciale deputatie.
Vorselaar kan nu van start gaan met de ontwikkeling van een woonuitbreidingsgebied dat aansluit bij de kern van de gemeente. Er zullen voornamelijk ééngezinswoningen ingeplant worden, halfopen kwalitatieve woningen voor jonge gezinnen.

‘In onze gemeente is er nood aan sociale bouwkavels’, aldus gemeenteraadslid Ann De Cnodder (open vld). ‘Het gebied aan de Van de Wervelaan leent zich perfect voor een sociaal project. Het is dicht bij de kern van Vorselaar gelegen en dus in de nabijheid van scholen, het sluit aan bij een reeds gerealiseerde verkaveling waardoor er kan aangetakt worden op bestaande wegenis, zowel rijwegen als fiets- en wandelwegen’.

Ter compensatie voor het gebruik van dit woonuitbreidingsgebied (3ha 65a), zullen enkele woonzones een andere functie krijgen. Zo zal aan het Pallaardsveld een gebied van 1,34ha, aan Niemandshoekveld een gebied van 1,14ha en aan Bosweg-noord een gebied van 0,73ha, een landbouwfunctie krijgen. Terwijl aan het Strateneinde 0,44ha wordt omgezet naar bosgebied.

‘Met dit ruimtelijk uitvoeringsplan kan de gemeente Vorselaar voldoen aan de hoge nood aan sociale koopwoningen en bouwkavels, terwijl open ruimte wordt gecompenseerd door niet uitgeruste woonuitbreidingsgebieden een landbouw- en bosfunctie te geven’, besluit Koen Helsen

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld