Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op maandag, februari 22, 2010 18:19 - Geen reacties

Obama reserveert $1,5 miljard voor huizenbezitters

22
feb2010

Met miljoenen beslagleggingen en hoge werkloosheid in het vooruitzicht, heeft president Barack Obama van de Verenigde Staten vrijdag aangekondigd $1,5 mrd vrij te maken in een speciaal fonds voor werkloze huizenbezitters.

“Wat we kunnen doen is het helpen van families die alles juist hebben gedaan om in hun huizen te kunnen blijven en we kunnen de huizenmarkt stabiliseren zodat huizenprijzen weer beginnen te stijgen”, aldus Obama tijdens een toespraak in Nevada.

De vijf staten Florida, Michigan, Arizona, California en Nevada komen in aanmerking voor het aangekondigde fonds, omdat de huizenprijzen in die regio’s met meer dan 20% zijn gedaald sinds hun piek.

Obama stelde dat de gedaalde huizenprijzen en de hoge werkloosheid in deze regio’s heeft gezorgd voor enorme uitdagingen voor families.

Hij meende dat te veel kredietverleners te veel gericht waren op “snel geld verdienen in plaats van verantwoordelijk gedrag”, dat “te veel huiseigenaren onverantwoordelijk handelden door hypotheken aan te gaan die ze niet konden betalen” en dat toezichthouders “zich blind hielden voor het probleem”.

“Dit fonds gaat werkloze huizenbezitters helpen om beslagleggingen te voorkomen en zal huizeneigenaren ondersteunen die meer schuldig zijn dan de waarde van hun huizen”, aldus Obama.

Bron: Het Financieele DagbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld