Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, april 30, 2010 20:43 - Geen reacties

Nieuw sociaal wooncomplex met 14 appartementen

30
apr2010

Op het vlak van de sociale woningbouw in Blankenberge werd onlangs een vergunning afgegeven voor de bouw van 28 sociale woonentiteiten in de Scharebrugstraat.

Nu heeft het schepencollege het licht op groen gezet voor de bouw van 14 appartementen ter hoogte van de Sergeant de Bruynestraat 3-5-7.

Schepen van Huisvesting, Patrick De Klerck:

“Met de goedkeuring van het dossier in de Sergeant de Bruynestraat wordt aan de sociale bouwmaatschappij ‘Het Lindenhof’ de mogelijkheid geboden, om na afbraak van de bestaande panden, appartementen te realiseren.”

De woonentiteiten zullen een verschillende grootte hebben. Het gebouw zal worden onderverdeeld in 3 geledingen, die naar bouwhoogte trapsgewijs zullen toenemen van 3 over 4 naar 5 bouwlagen met hellend dak in de richting van de Waterkasteelstraat over een gevellengte van 21 meter.

Door de trapsgewijze schakeling zal een geleidelijke overgang van het gabarit van de Sergeant de Bruynestraat naar de Waterkasteelstraat mogelijk worden gemaakt. Het gelijkvloers wordt voorzien in wit metselwerk, de rest in leien. Achteraan zullen twee private tuinen en een gemeenschappelijke groenzone worden aangelegd.

Voorzitter Het Lindenhof, Björn Prasse:

“Deze nieuwbouwappartementen op de hoek van de jachthaven zullen opnieuw een staaltje van kwalitatieve sociale huisvesting in onze badstad zijn. Met dit project zorgt Het Lindenhof voor een bijkomende investering in het woningaanbod van zo’n 1,4 miljoen euro.

Naar typologie kiezen we voor hoofdzakelijk tweeslaapkamer-appartementen, iets wat moet beantwoorden aan de vraag van bijvoorbeeld éénoudergezinnen maar ook de evolutie in zorgvormen binnen de familie.

Daarnaast zijn ook twee 3-slaapkamer- en drie 1-slaapkamer-appartementen in het project opgenomen.

Aan de binnenzijde streeft het ontwerp, in handen van de architecten Frederik Grimmelprez en Anneleen Wambeke, naar een zekere openheid. Op de binnenplaats met gemeenschappelijke tuin is voor de bewoners tevens een bergruimte met fietsenstalling voorzien.”

Met deze realisatie wil Het Lindenhof opnieuw, op een beeldbepalende plaats in het stadscentrum, aan de hand van een inbreidingsproject de buurt mee opwaarderen.

Bron: Blankenberge-OnlineReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld