Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op zondag, mei 2, 2010 19:06 - Geen reacties

Elf kavels niet verkocht wegens onvoldoende band met de streek

02
mei2010

In de periode van eind september 2009 tot half maart 2010 zijn in Vlaanderen elf verkopen van bouwkavels afgelast omdat er geen voldoende ‘band met de gemeente’ aangetoond kon worden. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA).

Zeven in Vlaams-Brabant
Er waren zeven weigeringen in Vlaams-Brabant en vier in West-Vlaanderen. Daartegenover staan 113 positieve beoordelingen: 37 in Vlaams-Brabant, 14 in West-Vlaanderen, 17 in Oost-Vlaanderen en 45 in Antwerpen. “Het aantal mensen dat zich gedupeerd kan voelen, is dus zeer klein en weegt absoluut niet op tegen het aantal vaak jonge mensen dat door deze maatregel toch de kans krijgt om in hun eigen streek te blijven”, vindt Vandaele.

Opschudding bij Franstaligen
‘Wonen in eigen streek’ is een onderdeel uit het Vlaamse Grond- en Pandendecreet dat in september 2009 van kracht werd. Het bepaalt dat in 69 Vlaamse gemeenten -vooral in de rand rond Brussel, de grensstreken en aan de kust- potentiële kopers van kavels in woonuitbreidingsgebied een band met de gemeente moeten kunnen aantonen. De bepaling zorgde al voor heel wat opschudding, vooral bij de Franstaligen, die vinden dat het om een discriminerende maatregel gaat die Franstaligen uit Vlaanderen tracht te weren.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld