Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, maart 3, 2010 17:40 - Geen reacties

Klein kwaliteitsvol aanbod op Brusselse kantorenmarkt

03
mrt2010

De kantorenmarkt in Brussel is momenteel weinig aantrekkelijk voor investeerders. Deze markt in de hoofdstad is relatief klein en stabiel en er zijn weinig kwaliteitsvolle gebouwen beschikbaar, terwijl investeerders nu op zoek zijn naar liquiditeit. Dat blijkt uit het rapport “Emerging Trends in Real Estate Europe” van consultant PriceWaterhouseCoopers (PwC).

Er zijn dan ook weinig deals af te sluiten, want de investeerders kijken allemaal naar dezelfde gebouwen die vrij zeldzaam zijn, met oog voor kwaliteit, een goede locatie en lange leasingtermijn. Deze trend wordt nog eens versterkt vanuit de bankwereld, die verkiest om enkel geld te pompen in gebouwen met zo min mogelijk risico.

“Investeerders willen hun risico’s beperken en tonen zich voorzichtiger, terwijl er weinig van dit type gebouwen in Brussel zijn. Daarnaast zijn eigenaars ook nog eens niet bereid om hun vastgoed te verkopen aan een lagere prijs”, luidt het op een persconferentie.

Brussel bezet nu de 19de plaats in de rangschikking van PwC, een kleine daling. Duitsland blijft aan de top qua investerings- en ontwikkelingsperspectieven.

Toch blijft Brussel nog interessant om te investeren, precies omwille van zijn stabiliteit. Dat is bijvoorbeeld interessant als testmarkt voor kleine spelers. Daarnaast is er in de hoofdstad nog potentieel doordat er heel wat oude gebouwen gerenoveerd en geïsoleerd moeten worden om aan de nieuwe energievereisten te voldoen.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld