Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, mei 27, 2011 20:29 - 1 Reactie

Huursubsidie voor wie vijf jaar moet wachten op sociale woning

27
mei2011

Mensen met een zeer laag inkomen die vijf jaar of langer moeten wachten op een sociale woning krijgen vanaf 2012 een huursubsidie, waarmee ze meer kans maken om op de private huurmarkt een degelijke woning te vinden. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) denkt er vijf- tot zevenduizend gezinnen mee te helpen.

In Vlaanderen staan tienduizenden mensen op een wachtlijst voor een sociale woning. Zij zijn aangewezen op de duurdere private huurmarkt. Daar kost een woning huren al snel 500 euro per maand. Gezinnen met kinderen die meer plaats nodig hebben, betalen er nog meer.

Kandidaten voor een sociale woning met een erg laag inkomen die al vijf jaar op een wachtlijst staan, krijgen vanaf volgend jaar een extra duwtje: een premie van 120 euro. Per kind komt er 20 euro bij. De premie bedraagt maximum een derde van de huurprijs.

Minister Van den Bossche maakt voor volgend jaar 12 miljoen euro vrij voor de maatregel. “Zeker in de onderste lagen van de private huurmarkt hebben veel gezinnen het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Voor hen kan de premie echt een verschil maken”, zegt ze.

Naast de huurpremie werkt de minister ook aan een uitbreiding van het stelsel van sociale verhuurkantoren en aan een verzekering gewaarborgd wonen voor huurders.

Bron: Het Laatste Nieuws1 Comment

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

cappelle herbert
feb 21, 2012 12:53

sedert 2 jaar wordt hierover gesproken en gepubliceerd in de dagbladen MAAR tot nu toe weet ik nog altijd niet hoe je die toelage kunt aanvragen !! Noch de sociale woonmaatschappijen , noch de ocmw kunnen mij een antwoord geven !!! WIE DAN WEL ???

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld