Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, mei 27, 2011 20:27 - Geen reacties

Van den Bossche pakt ook subsidies dakisolatie aan

27
mei2011

Freya Van den Bossche (sp.a) gaat het Vlaamse subsidiesysteem aanpassen, schrijft Het Laatste Nieuws. De Vlaamse minister van Energie en Wonen doet dat na het bericht dat een man van de stad Kortrijk, van Eandis en van de Vlaamse overheid veel meer subsidies kreeg dan de isolatiewerken hem hebben gekost.

In juni 2010 liet de man uit Kortrijk zijn zolder isoleren door een geregistreerde aannemer. Dat kostte hem 1.361 euro, btw inbegrepen. Tot zijn verbazing kreeg hij een hoger bedrag aan subsidies terug: 360 euro van Eandis, de vaste 500 euro van de Vlaamse overheid én een premie van 720 euro van de stad Kortrijk. Samen goed voor 1.580 euro. Winst: 219 euro. Bovendien mag hij 40 procent van zijn investering aftrekken van zijn belastingen.

Oppervlakte
Net als bij de zonnepanelen zijn het bovendien niet de kleinste huizen – en de kleinste inkomens – die ervan profiteren. Wie minder dan 40m² te isoleren heeft, grijpt naast de Vlaamse premie van 500 euro. “Dat is gek”, constateert Van den Bossche.

Aanpassing
De minister gaat het Vlaamse susbsidiesysteem aanpassen. “We gaan de bijdrage van de netbeheerder (bijvoorbeeld Eandis) en die van de Vlaamse regering combineren tot één enkele premie. Die zullen we toekennen vanaf de eerste vierkante meter, zodat ook wie een klein dak heeft ervan kan genieten. Het bedrag zal oplopen per vierkante meter, maar bij een bepaalde oppervlakte houdt het op. Het is niet de bedoeling om de isolatie van kasteeldaken integraal te subsidiëren.”

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld