Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, mei 4, 2010 16:16 - Geen reacties

Huize Wieltjesgracht bouwt sociale flats

04
mei2010

IEPER – Huize Wieltjesgracht is bezig met de bouw van 24 sociale flats. Binnenkort starten ook de werken aan 15 nieuwe woning-units, die zullen functioneren als uitbreiding van het rusthuis.

De bouw van nieuwe woongelegenheden voor senioren wordt gezien als een echte prioriteit, want de wachtlijsten blijven steeds verder aangroeien. Zo zijn er nu al 76 aanvragen binnen voor de 24 nieuwe sociale flats die in aanbouw zijn.

Wieltjesgracht-directeur Marnix Vieren: ‘De flats moeten eind dit jaar klaar zijn en ze zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die nog zelfredzaam zijn. Als het nodig is, krijgen de flatbewoners wel dezelfde zorgen als de patiënten in ons rusthuis. In elke flat zal er ook een bel hangen, waarmee snel hulp kan worden opgeroepen.’

Rusthuis wordt uitgebreid
Omdat ook de wachtlijsten voor de rusthuiskamers blijven aangroeien, wordt er gedacht aan een uitbreiding van het rusthuis.

‘We hebben vijftien bijkomende erkenningen gekregen. In afwachting van de subsidies zullen we nu al vijftien woning-units aanbouwen aan het bestaande rusthuis. Deze prefab-bouw is een tijdelijke oplossing in afwachting van de definitieve bouwwerken. Maar op die manier kunnen we onze bijkomende erkenning zo snel mogelijk benutten. We wachten momenteel op de stedenbouwkundige vergunning. Als alles vlot verloopt, moeten deze nieuwe woningen al in september-oktober operationeel zijn.’

‘Die woning-units zullen trouwens voldoen aan de strengste normen voor rusthuizen. Ze zullen ook aangesloten worden op de technische apparatuur van het rusthuis’, verduidelijkt Marnix Vieren.

Huize Wieltjesgracht zal op zijn daken ook 2.000 m² zonnepanelen plaatsen. Hiervoor wordt samengewerkt met de organisatie BeauVent.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld