Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, oktober 9, 2009 15:38 - Geen reacties

Europa eist gelijke btw op grond en woning

09
okt2009

Europa vraagt aan ons land om de btw die geheven wordt op nieuwbouwappartementen en sleutel-op-de-deurwoningen op te trekken tot 21 procent. Nu geldt in Vlaanderen een btw van 21 procent op woningen, maar op de grond moet maar 10 procent betaald worden.

In een brief aan minister van Financiën Didier Reynders (MR) die dateert van eind september, dringt de Europese Commissie aan op een snelle wetsverandering en een duidelijke kalender om de btw voor woningen en bouwgronden gelijk te schakelen.

Verlaagde btw voor bouw verlengen
De btw op de sleutel-op-de-deurwoningen zorgde twee jaar geleden nog voor een rel tussen de federale en de Vlaamse regering. Minister Reynders wilde toen al de 21 procent btw invoeren, verwijzend naar een arrest van het Europees Hof van Justitie, maar hij stootte op verzet van Vlaanderen. De Europese Commissie geeft de federale regering nu gelijk.

Intussen zijn de vijf meerderheidspartijen het informeel eens om de verlaagde btw van 6 procent voor de bouw te verlengen tot en met volgend jaar. Het akkoord wordt pas geformaliseerd wanneer er ook een akkoord is over alle onderdelen van de begroting 2010.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld